• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Jeśli chodzi o Sansui to zaryzykuje stwierdzenie, że są nieśmiertelne, bardzo niskie napięcia pracy a kondensatory na 63-100V, wzmacniacz praktycznie nie wydziela ciepla, tranzystory pracuja z prądem spoczynkowym chyba 20mA na ogromnym radiatorze, to wszystko sprzyja długowiecznosc

Swoją drogą, droga przez męke to jest ustawienie tego wzmacniacza, zajęło ok 6 godzin, każdy kanał ustawiasz w 5 punktach i każde ustawienie wpływa na pozostałe

Odnośnie dźwięku po latach, miałem Accuphase E-305 kóry całe życie przeleżał w pudle i wydaje mi sie ze grał identycznie jak egzemplarz ktory kiedys miałem i mial pewnie z 5 cyfrowa liczbe godzin na koncie.

siedziesz mocno w naprawach sprzętu, czy posiadasz może serwisówkę do Copland CTA405 albo wiesz może gdzie szukać? Ten na lampach KT88.

Jeśli chodzi o mnie, to nie mam na tyle wiedzy aby móc się na ten temat wypowiedzieć.
Czytałem że radial to był najlepszy materiał na membrany, ale skład mieszanki wynalazca zabrał do grobu.

zgadzacie się z stwierdzeniem że producenci wciskają wszystkim że membrany z celulozy jest be i lepsze są inne materiały bo nie potrafią zrobić z celulozy ?
przeciez 90% tanich glosnikow ma membrany z celulozy!
dlatego pewnie inni poszli w "promowanie" innych materialow, zeby sie jakos odznaczyc

Chodzi o to że Panowie z Tonsila wyraźnie na nagraniu zaznaczali że inni producenci promują inne materiały niż celuloza na membrany bo nie potrafią ją wytworzyć.

Inni producenci np. sbacoustic i seria NRX i PFC też są podobno z celulozy, a może mają tylko domieszkę celulozy a resztę materiału stanowi co innego i o to Tonsilowi chodzi że oni robią w pełni membrany z celulozy??

Bo jeśli inni też potrafią produkować takie membrany a Tonsil sobie przypisuje jedynie słuszną technologię to trochę słabo to wygląda.

Chodzi o to że Panowie z Tonsila wyraźnie na nagraniu zaznaczali że inni producenci promują inne materiały niż celuloza na membrany bo nie potrafią ją wytworzyć.

Inni producenci np. sbacoustic i seria NRX i PFC też są podobno z celulozy, a może mają tylko domieszkę celulozy a resztę materiału stanowi co innego i o to Tonsilowi chodzi że oni robią w pełni membrany z celulozy??

Bo jeśli inni też potrafią produkować takie membrany a Tonsil sobie przypisuje jedynie słuszną technologię to trochę słabo to wygląda.
tak jak pisalem wyzej - 90% najtanszych glosnikow ma membrany papierowe!!! :p
czyli tu nie chodzi wcale o trudnosc w produkcji

Szukam kogoś kto może wycinać, giąć i malować proszkowe blache.
Ktoś coś?

mam kontakt z typem co pali i gnie. nie wiem czy maluje

ale polecam na FB grupy "cnc praca / zlecenia" i podobne
szybko znajdziesz kogos chetnego i mozesz porownac ceny
przykladowo jak szukalem wyceny na jedna robote to rozrzut cenowy byl 300%!!! :o

Powrót