• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

Ja wystający fornir też dociskałem dodatkowo, na pewno to pomaga na krawędziach, pianka oczywiście zielona, z białą do czynienia nie miałem.

Ogólnie to te kolumny już stały gołe rok i jak widać trochę MDF zdążył się odkształcić, także bez podkładu bym się chyba bał.

Co do grudek i innych tam takich, wyszedłem z założenia, nie wiem czy słusznego, że jakby coś się nie dokleiło, to tego typu klej zawsze można poprawić żelazkiem, poza tym w Rakollu jeszcze nie trafiłem jakiś większych syfów, choć nie ukrywam, że było brane z góry wiaderka...

Macie jakiś pomysł czym usunąć zapach petów z głośników? Dostałem dzisiaj głośniki ale całe śmierdzą fajkami >:( .

Macie jakiś pomysł czym usunąć zapach petów z głośników? Dostałem dzisiaj głośniki ale całe śmierdzą fajkami

Wietrzenie w 100% nie pomoże, zawsze już będą śmierdzieć.

Pamiętam jak po pewnym czasie przyjechały do mnie kolumny które kiedyś wykonałem do pubu...
Szło się porzygać...

Wietrzenie w 100% nie pomoże, zawsze już będą śmierdzieć.

Pamiętam jak po pewnym czasie przyjechały do mnie kolumny które kiedyś wykonałem do pubu...
Szło się porzygać...

O dziwo w tym jednym który był mniej zaśmiardnięty usunąłem zapach torebkami z herbatą czarną i postawieniem w przewiewie. Także jeden jest już w miarę ok, ale z tym drugim bardziej śmierdzącym mam problem. Spróbuję chyba jeszcze raz.

Nie tyle mielona co ziarnista świeżo palona. Z powodzeniem pozbywam się zapachu fajek z aut przed sprzedażą rozsypując świeżo paloną kawę. Najpierw zasmaradzam te auta (paskudny nałóg) a potem z tym walczę. Gdzie tu logika?

Tak, o pochłanianie chodzi a nie maskowanie zapachu. Ten wooferek w pierwszym etapie odsmradzania zamknąłbytm w szczelnym worku foliowym z wysypaną kawą.

To może nie zadziałać, napisałem co ja bym zrobił :D Trzeba eksperymentować. Wydaje mi się ze wtedy kawa skupi całą swoją moc na smrodzie fajek a nie zwietrzeje szybko.

Powrót