Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Podam przykład w tv grało pianino lub fortepian i było to słychać bardzo wyraźnie a w kolumnach ledwo co prawie wcale, lub w teledysku było słychać jakieś dzwonki a w kolumnach wcale.
Jeżeli masz korektor to spróbuj tak skorygować ch-kę aby wg Ciebie grało to ok i powiedz ile jest. Oczywiście nie ruszaj jednym suwakiem z kilkunastu tylko koryguj szerszym pasmem. Jeżeli będzie to więcej niż 3dB to już będzie to podejrzane a jeżeli więcej jak 6dB to raczej albo coś jest powalone w tych kolumnach albo naprawdę potrzebujesz innego sprzętu na swoje potrzeby.
pokrętło niskich tonów mam na godzinie 11-tej, a wysokich na 15-tej i to dla mnie nie jest normalne ustawienie.
Żeby daleko nie szukać, niedawno przeze mnie kupione Cantony słucham na ustawieniach: niskie i wysokie na godzinie 13-tej.
PS2 czy wciśnięta kopułka w AWX zmienia brzmienie... /?? Grrrr.... ech te dzieci......
Bój się Boga wyłącz wszystkie podbicia EQ to zło !!!