• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[2-drożne] Stx wm.stx.5.1.140.8.f.s.mc.x (gdn-14-100-scx) + t.stx.4.1.200.8.f.a.pc.x

oczywiscie ze nie. mam inna pojemnosc wiec i bedzie inne strojenie ;)
nie zdazylem zmierzyc strojenia
z tunelem celowalem nieco wyzej i dokladalem cos w tunel zeby obnizyc strojenie
dobrane na sluch

Czy biegunowość źródła jest zgodna z biegunowością głośnika nisko / wysoko tonowego ?

Witam. Kyos wie kiedy bedzie dostepny w STX niskotonowiec z tego zestawu?? Lub ktos ma na sprzedaz glosniki+zwrotke do tej konstrukcji??

Na allegro są, po za tym w zeszłym tygodniu robiliśmy zamówienie i głośniki dziś już w drodze

A testowales też oz, zważywszy bliskość narożników i ściany oraz bliskość odsłuchu może by to miało sens

nie
ktos na forum testowal i pisal ze jeszcze gorzej. wiec tylko b-r

rysunek staram sie dac juz jakis czas :/

Ja raczej postaram się robić wersję 10l lub jak mówiłeś 12l, kolega mówi że jednak br chce bo oz miał teraz

Czy porownywales te monitory z innymi kolumnami, bo pisanie o dzwieku jaki to on nie jest mozna porownac do pokazywania drogi ma mapie slepemu. (Kazdy ma inny sluch). Dziekuje.

Ostatnia edycja:
ale zaczepy to mnie rozwaliły , tzn sposób podłączenia :

Teraz wypadało by coś z nimi zrobić, ale maluchy z nich straszne w porównaniu z 18awx

Tak o zaciskach zaczepach mówię, tak ja robiłem, n d5000 i n35 chyba na f2 lub coś koło tego

Powrót