Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
No zamiast użyć złączek (wsuwek) to kable polutowałem bezpośrednio do konektorów głośników.Co to znaczy,że polutowales końcówki
Głośniki na stronie STX'a tego roku, dokładnie 29-07-2019(...)masz gwarancję na to chyba rok czasu , gdzie zamawiałes glosniki?
No właśnie tak to trochę wygląda bo jak pisałem, membrana wychyla się okrutnie.Głośnik nie wyrabia mechanicznie wychyla się zbyt mocno do swoich możliwości.
Czyli co by to miało oznaczać ? Że głośnik ma jednak ciut za słabe parametry do tej konstrukcji ?Przy 12 litrach u wszystkich co opisywali napędzając go przyzwoitym wzmacniaczem na pełnej mocy pojawiały się problemy.
Sam sobie wyjaśniłeś, w pełni wysterowany malutki głośnik jest przeciążony.No właśnie tak to trochę wygląda bo jak pisałem, membrana wychyla się okrutnie.
Czyli co by to miało oznaczać ? Że głośnik ma jednak ciut za słabe parametry do tej konstrukcji ?
Tylko że on nie jest w pełni wysterowany jeśli mowa o użyciu pełnej mocy wzmacniacza. Przy utworze jaki z'upload'owałem strzela już przy połowie mocy wzmacniacza.Sam sobie wyjaśniłeś, w pełni wysterowany malutki głośnik jest przeciążony.
Ależ w żadnym wypadku ja również nawet w najmniejszym stopniu nie próbuję i nie zamierzam hejcić tego zacnego projektu, wręcz przeciwnie, jestem jak pisałem wcześniej, wdzięczny za "otwarcie mi oczu" na świat dźwięków stereo.Nie zamierzam krytykować konstrukcji (...)
Prawdopodobnie tak zrobię. Przecież w moim pokoju nie urządzam dyskotek a jeśli coś zacznie stukać to zawsze mogę ująć basu na korektorze.Słuchaj normalnie i zapomnij o problemie.
Po czym to stwierdzasz? Po ustawieniu gałki lub dodaniu basu na korektorze? Wyłącz te wszystkie podbicia basów i podłącz omijając przedwzmacniacz czyli bezpośrednio dźwięk z końcówki mocy.Tylko że on nie jest w pełni wysterowany jeśli mowa o użyciu pełnej mocy wzmacniacza.
Prawdopodobnie tak zrobię. Przecież w moim pokoju nie urządzam dyskotek a jeśli coś zacznie stukać to zawsze mogę ująć basu na korektorze.
Po czym to stwierdzasz? Po ustawieniu gałki (...)
Z mocą wzmacniacza nie jest tak że jak masz potencjometr ustawiony w połowie to jest połowa mocy.
Wzmacniacz może osiągać moc max już przy tej połowie lub 3/4 odkręceniu potka. Później rosną już zniekształcenia. (...)
Nie wiem dokładnie jaki zapodaję sygnał bo zaciągam audio z kompa po HDMI do TV i wychodzę z TV przez SCART na wejście AUX wzmacniacza. Obstawiam 0dB czyli 0,775mV w porywach do 1,3Vpp jeśli była by to jakość CD. Utwór jest w stratnej kompresji MP3 z transmisją 320kb/sWszystko zależy też od poziomu sygnału jaki zostanie podany na wejściu.
Przy 12 litrach u wszystkich co opisywali napędzając go przyzwoitym wzmacniaczem na pełnej mocy pojawiały się problemy.
No i obstawiam że ten utwór co mi "stuka głośniki" ma te "subbasy" które jeszcze mogą przenieść te STX'y bo jak włączę ten utwór to membrana jak pisałem lata jak wściekła a niektórych dźwięków dosłownie widzę że nie słychać.(...)generalnie trzeba też wziąć pod uwagę, że niektóre kawałki mają na tyle dużo niskich tonów, nawet tych niesłyszalnych, że już przy średnich głośnościach potrafią pruć głośniki.
SCXa w takiej obudowie bardzo łatwo doprowadzić do charczenia i nie trzeba mieć przy tym kilowatowego wzmacniacza, do testowania wzmacniaczy zatykam BR i już można nieco większą moc ładować (oczywiście kosztem zejścia, co jest oczywiste).
No i generalnie trzeba też wziąć pod uwagę, że niektóre kawałki mają na tyle dużo niskich tonów, nawet tych niesłyszalnych, że już przy średnich głośnościach potrafią pruć głośniki.
No tak tylko ja bym nie porównywał głośnika za pół tysią z głośnikiem za niecałe 100zł.Sam posiadam ushery 2 way w linii transmisyjnej i nie ma problemów z pruciem membran z 300 wattowym wzmacniaczem na kanał przy 8R (...)
No tak tylko ja bym nie porównywał głośnika za pół tysią z głośnikiem za niecałe 100zł.
a widziales ze mieli przerwe swiateczna?Niestety nic mi nie odpisują już chyba z 1.5 tygodnia, czyli maja klienta w d...e.
Pewnie należało by do sprawy podejsc możliwie poważnie bez podsyłania dziwnych zapytań czy też filmow. Wystarczy, że twoje zapytanie będzie mało poważne, bądź złożone w zły sposób i nikt nie da odzewu.stx'a maila już jakiś czas temu z info ze głośnik stuka, podesłałem krótki filmik. Niestety nic mi nie odpisują już chyba z 1.5 tygodnia, czyli maja klienta w d...e.
To jak mam udowodnić że głośnik strzela jeśli nie podeślę filmu (link do filmu)? Jeśli film to mało poważne podejście do tematu to ja nie mam pytań.Pewnie należało by do sprawy podejsc możliwie poważnie bez podsyłania dziwnych zapytań czy też filmow.
No to mają zajefajny support skoro jeśli tylko coś im się nie spodoba w wypowiedzi to już olewka i nic nie odpiszą.Wystarczy, że twoje zapytanie będzie mało poważne, bądź złożone w zły sposób i nikt nie da odzewu.
Oryginalne kartoniki to już nie wiedzą że istnieją.Na reklamację wyslij w oryginalnych kartonikach (...)
W tym przypadku jest podobnie jak z kartonikami (może posiadam zdjęcie paragonu)Opisz reklamacja, dołącz dowód zakupu
To na tyle reklamacji o których słyszałem -oni zapewne też słyszeli i pewnie też mieli te głośniki jako reklamowane- nie znają jeszcze wady powodującej strzelanie membrany, wróć, cewki o nabiegunnik ? To zainteresowanie z ich strony swoim własnym produktem widzę jest olbrzymie.Oni mają na odzew jakiś czas i muszą sprawdzic podane wady.
Tu jestem ciekawy jak bez zbadania mojej kolumny chcą stwierdzić czy wina leży po stronie głośnika czy też mojej (w zasadzie to kolegi Pawła) aplikacji ? Chyba że wezmą pod uwagę tylko sprawowanie się głośnika, to rozumiem.Jeśli stwierdzą, że ich wina to uznają zaś jeśli wina lezy po twojej stronie i aplikacji nie uznają.
Puszczałem z YT sygnał od 1Hz do 100Hz i nic nie strzelało, ale puszczałem dość cicho. Muszę jutro powtórzyć test.Puść sygnał o niskiej częstotliwości próba Hz z jakiegoś programu, sprawdź czy membrana wychyla się całkowicie bez stukow oczywiście nie na maksymalnej mocy bo wyleciPowinna ruszać się mocno wychylac i nie stukać.
Wspomniałem o jednej piosence ale tak naprawdę dzieje się na wielu a nawet nie tylko w trakcie słuchania muzyki ale również w trakcie oglądania filmów. Jak oglądałem jeden film, jak przyłożyło a wcale głośno nie oglądałem to aż pies mi się spod telewizora poderwał.Opisujesz problem, który dzieje się na jednej piosence, gdzie wcale nie musi być to przez wadliwy głośnik a tym bardziej dwa na raz.
Nie omieszkam tak uczynić. Dziękuję za podpowiedź.Napisz jeszcze raz tylko z innego maila.