Na mój gust podepnij te suby pod coś normalnego i wtedy wyrokujmy 

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
LightSound napisał:A może popełniłeś błąd i zamiast odciąć filtrem dolno przepustowym odciąłeś górno prepustowym na croosoverze?
LightSound napisał:Omnitronic raczej nie zaniżał mocy - chociaż to była pusta moc![]()
GTK napisał:nie no nie..dobrze jest
LightSound napisał:A sprawdziłeś je tak jak pisałem bez crossovera?
GTK napisał:Witam dzisiaj podłączyłem końcówkę mocy 440W @ 8ohm i jakieś 150Hz cięcie i niestety przy prawie pełnej mocy głośniki nie wytrzymują ;/
Volt napisał:w symulacji w winisd sprawdzałeś może max wychylenie przy max mocy czy nie przekracza x-dam ?
Bo obudowa jest nieodpowiednia.GTK napisał:membrany prawie wyskoczyły a daleko bylo do mocy nominalnej)
Jest jak najbardziej prawdziwa, mam GDN 30-400-8 i wytrzymują 400W spokojnie.GTK napisał:moc stx'a to ściema ja w to nie wierzę,
Bo obudowa jest nieodpowiednia.GTK napisał:membrany prawie wyskoczyły a daleko bylo do mocy nominalnej)
Jest jak najbardziej prawdziwa, mam GDN 30-400-8 i wytrzymują 400W spokojnie.GTK napisał:moc stx'a to ściema ja w to nie wierzę,
GTK napisał:W pierwszej wersji użyta został końcówka ta co wcześniej.
GTK napisał:Drugi sprawdzian był już w ogóle szokiem gdyż jako wzmacniacz użyte zostało to: http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=270895#270895
Dlaczego sądzisz, że głośniki nie wytrzymują? Jakbyś to podłączył pod diorę ws442 to też by charczało i głośniki też by wyskakały, ale to nie wina głośników tylko wzmacniacz już rady nie daje.I niestety głośniki nie wytrzymują, taki słupek powinien przyjąć dość sporą moc, a omnitronic był w stanie je pokonać (głośniki przeżyły to się im chwali ale jak one mają po 300 Wat to ja nie wiem przy jakim charczeniu, membrany prawie wyskoczyły a daleko bylo do mocy nominalnej)
ale głośnik będzie bezpieczniejszyzmniejszając obudowę stracę na zejściu
lklukasz napisał:no to niech bedzie steropian
slavOK napisał:sugeruje worki z piaskiem
dolphin123 napisał:Przeciez taki zly moder jest jak wstawia bany... :twisted:
lklukasz napisał:LightSound, a za nabijenie postow tez mozna dostac ostrzezenie :mrgreen:
Po co ci zejście w estradowym subie? Można by je wogóle odciąć od dołu na koło 30Hz żeby niepotrzebnie membrany nie latały... Takie suby mają kopać w klatę, a to jest bas w okolicach 80-100Hz... Tylko że raczej nie masz za dużej obudowy, u mnie jeden taki głośnik siedzi w 100litrach i nie jest źle. Więc 70litrów na sztukę to nie jest tak dużoGTK napisał:zmniejszając obudowę stracę na zejściu