• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tanie panele z allegro .

A jak odczucia jakości brzmienia? Mi się wydaje, że z jakością nie jest najlepiej jeśli podgłosimy na ok 70% mocy.
Testowałem tylko chwilę i może dlatego.

Sprawdziłem tylko na BSW 154. Trochę mocy brakowało. Testowałem chwilkę. Jak znajdę czas złoże z suba na gdn 30 120 i zobaczymy. co do uszkodzenia to mam identyczne uszkodzenia jak wygląda na zdjęciu w nowej aukcji za 120zł. Wiec albo ma większa ilość takich paneli albo mój posłuży do foto:)
Tak z ciekawości proszę porównać dwie aukcje. panele na pierwszy rzut oko wyglądają identycznie ale niestety różnią się ilością śrubek które trzymają plastikowy pojemnik. Proszę zobaczyć jeden ma tylko 4 a inne 8

Skoro jako 100% przyjmujesz przester ,a wzmak zaczyna się przesterowywać przy 70% to jednak chyba złą skalę przyjąłeś :D

Grzac to sie grzeje.. transformator i to bardzo ...a panele tak na marginesie byly wymontowywane z subow PROSON sub300kliknij
027ht.jpg

[ Dodano: 2010-01-28, 00:14 ]
subkliknij tutaj podobny srodkowy tylko bez radiatora

[ Dodano: 2010-01-28, 00:17 ]
proson

- Extremely bad built-in crossover- Pewnie chodzi o to,ze jak zmiejsza sie ustawienia crossovera to ma mniej mocy .... Jak by tłumił.

Jest to 40 Hz min. Ale ktos w innym temacie pisał,że ma tak samo więc nie mam "ciulowego głośnika". :razz:

[ Dodano: 2010-01-29, 14:44 ]
Tasior napisał:
40hz... to myslisz ze bedzie duzo basu itp?
Nie myśle,że będzie dużo basu przy tak niskim cięciu....

Panowie mam ten wzmacniacz i u mnie ten filtr nie spełnia swojego zadania. Podczas zmniejszania częstotliwości odcięcia - zamiast rzeczywiście ją odcinać to przycisza się. Ta regulacja fazy bardzie mi przypomina "pokrętło głośność".
Dodatkowo -co to za odcięcie, jeśli ja przy 40Hz , 50Hz słyszę słowa. Tak jak bym niskotonowca podłączył do wzmacniacza bez filtra.

Witam.
czy ten panel ma normalne brzmienie? (tzn nie ma np jakiegoś fatalnego podbicia jak mivoc AM 120?)

jak z mocą trafa- na fotach wygląda na max 100VA...? (mierzył ktoś moc na wyjściu przy 4R?)
ogólnie warte zachodu?

Powrót