Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
delorian napisał:Zamiast BC546 mogę zastosować 2n3906 odwrócony o 180 stopni?
irek napisał:Mozna zastosowac dwa trafa po 80W tylko po co? Jak tanie musza byc dwa trafa 80watowe zeby byly tansze od jednego 150-160w?
starczy, ok 60zł + radiatorArek460 napisał:Mógłby mi ktoś podać jaki jest mniej więcej koszt wykonania mostka tda samemu ? i czy ystarczy mi trafo 150va
koszt jest zalezny od tego co juz masz, co musisz kupic i gdzie kupic?Arek460 napisał:Mógłby mi ktoś podać jaki jest mniej więcej koszt wykonania mostka tda samemu ?
irek napisał:delorian napisał:Zamiast BC546 mogę zastosować 2n3906 odwrócony o 180 stopni?
W modele sub7294 nie montuje sie zadnego tranzystora!
delorian napisał:Powolutku, na schemacie wyrazie widzę T1 i T2 BC546
Chodzi mi o T1 i T2 z subwofer7294_ver1.1, wersja w mostku.
damiani napisał:wszystkie trafka ts2/56 dostepne w sklepach internetowych maja inny rozstaw wyprowadzen
a co za problem wywiercic dziurke i pociagnac przewodem napiecie? ja tak zrobilem bo mialem inne trafo niz w irka projekciedamiani napisał:mam pytanie do ludzi ktorzy budowali mostek tda Irka, gdzie mozna dostac trafo czuwania ktore pasuje do otworow w plytce? z tego co szukalem (a naszukalem sie sporo) to wszystkie trafka ts2/56 dostepne w sklepach internetowych maja inny rozstaw wyprowadzen niz te ktore sa na plytce tzn we wszystkich trafkach ktore widzialem, jedne wyprowadzenia sa blizej siebie, a drugie troche dalej, a na plytce wyprowadzenia tworza kwadrat
byl bym wdzieczny za podpowiedzi
to sie przydaje jedynie w kinie domowym.irek napisał:Najlepiej nie dawac tego trafa i przekaznika, bedzie duzo taniej a czuwanie na toroidzie o mocy 150W bedzie pobierac nawet mniej mocy niz to 2watowe trafko.
nie rozumiem, w takim razie po co jest te male trafko i przekaznik?Ale tak jak pisalem nie jest ten uklad potrzebny a nadal bedzie dzialac funkcja auto on/off.
tzn. R30 i R38?irek napisał:Musisz to sprawdzic ew zmniejszyc rezystory od zenerek.
niestety pod obciazeniem napiecie przysiada do ok 11V, czyli po wyprostowaniu mniej niz 16V jestPrzekaznik 24V pracuje prawidlowo od ok 16V w stosunku do wersji 12V pobiera dwa razy mniej pradu.
Zakładając, że końcówka jest w trybie off ale układu czuwania nie ma i trafo główne pracuje ciągle - jaki jest wtedy pobór mocy z sieci? Czy podczas gry ten pobór zmienia się w zależności od różnych czynników czy może jest stały? Załóżmy, że trafo ma 200W. Może to głupie pytanie i odpowiedź jest oczywista ale z elektroniką mam raczej mało do czynienia (przynajmniej od strony zasad jej działania) i po prostu tego nie wiem a jest to informacja, wydaje mi się, ciekawa i przydatna - proszę kolegów o wyrozumiałość ![]() | ![]() |