Kolega pisal ze chcial by podlaczyc pod komputer i ogladac filmy HD tak jak ja to robie, ostrzegam!!!
By sprawdzic jaka rozdzielczosc tv przyjmuje i jest w stanie wyswietlic na danym wejsciu, VGA np bo najbardziej popularny jest jezeli podlaczamy kompa.
Bo wiele televizorow przyjmie ci sygnal max 1024x768 i mozesz sie zaplakac, dlatego wymienilem SHARPA i SAMSUNGA na toshibe.
Kupisz tv lcd 37" fullhd za 2,5k, bo ja toshibe taka wlasnie kupilem za 2500.
Ja podlaczam TOSKE do kompa przez VGA i uzyskuje swietna rozdzielczosc 1360x768, podlaczajac pod HDMI uzyskasz albo HDREADY albo FULLHD.
Ale z wlasnych doswiadczen powiem tak, kup HD READY jezeli chcesz 37 cali, i obraz jest mimo wszystko ostrzejszy po podlaczeniu do kompa, mam 2 toski w domu full hd i hd ready 37 cali, na hd ready podlaczajac pod kompa przez vga uzyskujesz natywna rozdzielczosc, 1360x768 obraz jest zyleta, i ogladam z odleglosci 2m i naprawde jest swietnie.
Na Tosce FULL HD podlaczajac VGA mozesz ustawic sobie rozne rozdzialki, ale zeby uzyskac full hd musisz miec juz kabel HDMI i w ten sposob podlaczyc, podlaczony tak mialem, ustawione FULLHD i obraz nie byl do konca ostry.
Ja mam podlaczonego kompa po VGA i ustawiona rozdzialke 1360x768 obraz jest bardzo dobry ale juz nie tak ostry jak na tv HD READY gdzie ustawiona mam rozdzialke natywna televizora.
Powiem jedno jezeli chcesz ogladac sobie filmy z kompa, smialo mozesz wziac HD READY i TOSKE nie bedziesz mial zadnych problemow zeby ustawic sobie rozdzialke itp.
W przypadku PHILIPSA, SAMSUNGA, SHARPA jest to uciazliwe!!!!!!!! I mozna naciac sie bardzo ostro i podlaczajac pozniej pod kompa mozecie miec czarne paski po bokach obraz w proporcjach 4:3 i 1024x768!!!
Koniecznie przy zakupie tv przzeczytaj instrukcje!!!!
Troche namieszalem ;P ale mam nadzieje ze chociaz troszke mnie zrozumiesz