Bywa, że 720p dawałoby lepsze efekty.i podczas filmu z jakas akcja i poruszajacymi sie obrazami nie dostrzezemy roznicy miedzy 720p a 1080i.

BTW Jak będziesz miał satelitę to oni to Twoje "wolę" to wiesz jak będą traktowali...

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Bywa, że 720p dawałoby lepsze efekty.i podczas filmu z jakas akcja i poruszajacymi sie obrazami nie dostrzezemy roznicy miedzy 720p a 1080i.
Ameryki nie odkryłes. Pewnych rzeczy sie nie przeskoczy.raffal81 napisał:Prawda jest taka ze jak chcesz ogladac filmy HD to tylko BLU RAY albo ewentualnie MKV co daje bardzo zlizony efekt a w niektorych przypadkach nie zaowazalny))
Zeby odtworzyc Br nie trzeba odtwarzacza BR, tak samo zeby odtworzyc film DVD nie potzreba napedu DVD. OD czego sa komputery i internet. Kolega ma kilka TB filmów, i narzeka ze mu 30GB film sciaga az 4 godziny....raffal81 napisał:Blu Ray'e na razie sa dosyc drogie![]()
bawiłęm się...raffal81 napisał:Ja do tego teraz skladam sobie skrzynke na malej plycie ITX)) bo komputer duzo miejsca mi zajmuje
![]()
wrzuć tam jakiś 12cm napędzany z 5V żeby przepływ był jakikolwiek i można zapomnieć o nimbawolek napisał:tylko po 1 dniu wywaliłem ten wentylatorek bo dźwięk wydawał jak startujący samolot na Okęciu ;p
heh ale ja mam juz 12" lapka do pracy.... mam tez 14" bo narzeczona musiała mieć swojego w mieszkaniu.. ...a od miesiąca chciałem mieć właśnie małego pcta... ta płytka ma gf9300, 2 rdzenie fizyczne a na każdym z nich masz HT ...wiec system widzi 4 rdzenie ;p ....... 4G ram w dualu dysk 750GB ...... i mam malutkiego pcta w którym slysze tylko dysk ... co do wentyla .... sciągnąłem go całkiem i wywaliłem 3cm nad nim jest zasilacz (w obudowach mini-itx jest naprawde ciasno ;p) ...no ale dzieki temu że ten zasilacz jest tak nisko to z niego wyprułem wentylator fabryczny i do obudowy zasilacza od spodu przykrecilem własnie 12cm który w wiekszej części jest pod zasilaczem a kawałkiem łopatek jest nad radiatorem chipsetu ;p i jest gites...... PS ... ŻADNA z płyt z tym atomem nie ma wentyla na procu ...tylko na chipsecie... tam nie proc sie grzeje tylko chipset np tutaj http://allegro.pl/item839969520_plyta_glowna_intel_d945gclf2_atom_dual_mini_itx.html ...w intelowskich plytach na atomie jest tylko radiatorek ;p 3 dni jechałem wogóle bez wentyla na tej płycie z wentylem na radiatorze miałem tem 39st a bez jakiegokolwiek miałem 49st (i to jak go troszke męczyłem, i chodził calutki Boży dzień) a temp krytyczna przy ktorej płyta ma sie wyłączyć to ....90st wiec lajcik jak go nie będziesz katował to ten wntyl można spokojnie zdjąć ![]() co do tych uzywanych asusów....handlowalem roznymi lapami i napewno bym ich nie kupił .... co mi z takiego asusa przy telewizorze ![]() a w moim atomie mam HDMI ! to jest wręcz stworzone pod domowe media center...;p jest cichszy niż ten asus ;p słychac tylko dysk ...zastanawiam się czy nie kupić jakiegos wygłuszajacego pudła na dysk to wogole nie bedzie nic słychac ![]() | ![]() |
pokój 3,5m na 2,5m jest chyba dość solidnym argumentem dlaczego 37" to max? :wink: TV będzie na dodatek na tej dłuższej ścianie tak więc moje oczy od tv będą w odległości ok 2mPanasonic TX-P42X20, ale ten ma 42". Pamiętaj, że telewizory po pewnym czasie "maleją", przestają być takie "ogromne" jak na początku. Inwestowanie w 37" jest uzasadnione tylko jeśli naprawdę nie mamy gdzie postawić TV.