Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Właśnie nie bo 37-calowe masz tylko najprostsze modele C10 (więc modele na 2009 rok bez następców) Panasonica o podawanej rozdzielczości 1024x720, a więc nawet niepełne hd-ready (1280x720), a normalne modele zaczynają się od 42 (rodzice mają P42S10, a 1-2 miesiące później weszły P42S20 z USB, no i P42S10 i 20), poniżej się nie opłacają i chyba tylko LG miało model 32 plazmy, nawet trochę osób o to pytało, ale krótko były dostępne właśnie ze względu na nieopłacalność produkcji.Caleb napisał:37" też będą lepsze plazmy. Problem w tym, że kosztują tyle co 42" i to trochę szczypie![]()
gdzie znalazłeś go w takiej cenie? Na allegro ceny wahają się w okolicach 1450złamdr napisał:ze względu na koszty (1300zł) i wyposażenie - LE32C450 odtwarza filmy z USB, w tym MKV
to tym bardziej ponowiam pytanie skąd za 1300zł gdzie na allegro są po 1600-1900zł :razz:jaromas napisał:LE32C450 nie odtwarza mkv, ani nie jest full HD, pewnie chodziło o LE32C550
Już nie przesadzajmy w drugą stronę... FullHD zawsze jest pożądane, tym bardziej jeśli zamierzamy blisko siedzieć. Tylko, że jeśli TV ani nie daje wysokiej rozdziałki, ani dobrego obrazu (bo tani LCD) to nie warto się w ogóle nad nim zastanawiać. Czy przeglądając ofertę monitorów 22" też się pukasz w głowę czemu są one fullHD? ;oPo co mi Full HD w telewizorze 32 cale ???
To może inaczej. Często oglądamy sobie z rodziną zdjęcia na telewizorze - efekt na plaźmie jest bardzo dobry. Co więcej plazma (konkretnie Panasonic TH-42PV80) daje obraz bliski temu co widzę później na wydruku. Miałem przez parę dni LCD Funai 32" za jakieś 1200 zł. Obraz był katastrofalny, z wydrukiem nie miał nic wspólnego. Paleta kolorów ostro zubożona. Zresztą tanie LCD mogą mieć też problem ze smużeniem.Plazma mniej jaskrawa, ale komuś może to w LCD odpowiadać.
LCD ma pewną przewagę nad plazma:Poza tym gdyby było jednoznaczne lepiej-gorzej to nie byłoby LCD 40, 46 czy 50 cali, a są.
Raczej nadawanie 1920x1080 naprzemiennie. Rozdzielczość w przypadku ruchu pionowego faktycznie może spaść do 540 lini, ale nominalnie jest to 1080 - i przy statycznych scenach tyle jest. Spokojna głowa - sieczki nie ma jak na VHSie, nawet przy tych najbardziej dynamicznych scenachCo do rozdzielczości to ciekawostka, musiałbym się dopytać jak daje multimedia, która niestety na moherowym osiedlu ma monopol i upc nie może wejść. Zresztą 1080i czyli interpolowane to nadawanie naprzemiennie klatek o rozdzielczości 1920 x 540, więc udawane, przy szybkich scenach może być sieczka jak na VHS.
To ktoś musiał być niespełna rozumu. Jeśli dobrze nie widzimy to zawsze można powiększyć czcionkę w systemie (zamiast ustawiać interpolowaną rozdzielczość) - efekt zapewniam, że dużo lepszy niż na 1680x1050Co do monitorów to u wielu osób byłem przy okazji serwisowania i 20% miała ustawioną rozdzielczość niższą niż natywna
CRT to trochę inna bajka. Tam nie ma jednej jedynej słusznej rozdzielczości. Poza tym im niższa tym wyższą częstotliwość odświeżania można ustawić co nie jest bez znaczenia dla naszego wzroku. Też mam CRT, ale 19" i mam ustawione 1280x960 ze względu właśnie na odświeżanie.na 17 CRT miałem 1024x768 zamiast 1280x1024 właśnie ze względu na rozmiar ikon, liter itp, choć monitor ciągnął max do 1920x1440
fajnie tylko ja mam ok 1,8m to raz a dwa to ciekawego lg w dużo niższej cenie nie widziałem...JAREK napisał:dobrze się ogląda z około 2,5m