Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Konkurencją dla kogo mają być??? Cała produkcja głośników jest już od dawna w Chińskiej Republice Ludowej.
To co pozostało w Europie czy Ameryce, to jest hi-end dla ciućmoków myślących ze jak kupią drogo diamentowy głośnik to nabywają coś szlachetnego bez gwiazdy od żółtego luda w instrukcji technologicznej.
- - - - - aktualizacja - - - - -
A co się zostało w Europie? Ostatki zabytków dla nawiedzonych audiofilów w rodzaju tego http://audio.com.pl/testy/musical-affairs-grand-crescendo:1
Co do nowych Altusów, o których wcześniej pisaliście to proponuję najpierw posłuchać a nie smarować wypociny tutaj. Tak się składa, że na Audio Show miałem okazję posłuchać i ... szczena opada ! Z tego co wiem (BO ŚLEDZĘ MEDIA NA BIEŻĄCO) dokonali ostatnich poprawek i niebawem będą dostępne w sprzedaży. Osobiście jestem nastawiony bardzo pozytywnie, bo znów okazuje się, że MOŻNA ! I ŻE JEST NADZIEJA.
A Wy, no cóż, prezentujecie stały schemat "najmądrzejszego" polaczka - czyli bezinteresowną zawiść.
Strasznie mnie irytuje taka postawa - jeśli nie jesteś czegoś pewien to nie snuj jakichś głupich scenariuszy - poczytaj, posłuchaj, obejrzyj i dopiero się wypowiedz.
przeczytaj caly temat - tez ich sluchalem na AS i masz racje, opasc to moglo wiele czesci ciala...Tak się składa, że na Audio Show miałem okazję posłuchać i ... szczena opada !
Nie czepiaj się. Tak to zawsze grało, nawet na regale leżały i nieźle trzęsło pokojem, także nie wiem o co ci chodziA jak ich sluchales? Na lezaco, stojaco, czy na kucaka? Bo w pokoju Tonsila, nie bylo nawet krzesel, nie mowiac juz o tym, ze kolumny staly tak, ze zaden realny odsluch nie byl mozliwy. To byla tylko prezentacja, a nie odsluchy. Jak Ty na podstawie takich prezentacji zachwyciles sie brzmieniem nowych altusow, to sorry, ale jeszcze wiele przed Toba.
Cena jest prawdopodobnie związana z koniecznością zlecenie części pracy podwykonawcą (mówię prawdopodobnie, ponieważ są to moje przypuszczenia). Jeśli tak jest to wykonanie takich skrzynek o nieregularnych kształtach + różne opcje lakieru na wysoki połysk też kosztują. Jest to konstrukcja 3 drożna wiec dochodzą elementy zwrotnicy itp... tak się wydaje ale jak to się wszystko złoży do kupy to trochę kosztów jest, no i na koniec musi coś zostać na podatki i dla nich..Ale fakt faktem te kilka tysi które za nie wołają to przegięcie.
Może będą jak w starych altusach, pierwszego rzędu bo przecież z takimi dobrymi charkami to nie trzeba komplikować filtrów ;D | ![]() |
akustyka pomieszczenia sie zmieni, scena sie zmieni... cos sie poprawi, cos pogorszySkąd możecie miarodajnie ocenić jak grały te kolumny skoro były ustawione raczej jako wystawa jeden przy drugim? Tyczy się to zarówno zwolenników jak i przeciwników.
Raczej typowy.spadek 3dB przy 40Hz to jest bardzo kiepski wynik jak na 12 calowy glosnik w obudowie BR
A po co? Już kilka razy stawał i potem gleba i tak pare razy.Pozostaje nam czekac, az tonsil (mozeee) stanie na nogi.
Nom. Pozostaje nam czekac, az tonsil (mozeee) stanie na nogi.