• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tool box - offtopic

• Autor wątku Autor wątku mIKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Szukam muf dokładnie takich samych jak na obrazku ale pod śruby M4 i M5

http://pylonsklep.pl/pl/mufa-wbijana-m6-x-14-mm-stal.html

34937727.jpg

juz wiem ze kupie 8 swietlowek 120cm led

Jeśli mogę doradzić. Przed kupnem sprawdź jak te ledy świecą.... tak naprawdę. Jakiś czas temu kupiłem na podwórko lampę led 30W z czujnikiem i świeci mega jasno. Po jakimś czasie kupiłem podobne lampy do garażu 4 szt po 30W i porażka. Niby lampa taka sama, niby moc też, a ilość światła nie taka. Kupowałem przez net, więc nie miałem możliwości sprawdzenia. Wydawać by się mogło, że skoro moc i barwa światła są takie same, to będą świecić tak samo... a jednak.
Na wiosnę planuję w garażu zrobić sobie miejsce do lakierowania i zdecyduję się na zwykłe świetlówki. W lokalnej hurtowni elektrycznej mają akurat wyprzedaż opraw, do tego sama świetlówka też droga nie jest. Używane będą okazjonalnie, więc szybkość zapalania nie jest istotna, pozyją w tym trybie pewnie kilka lat. Jak dla mnie szkoda kasy na ledy. Ja się naciąłem.

Trzeba brać ze sprawdzonych źródeł
Ja mam zaprzyjaznioną hurtownie i tam kupuje
Niby trochę drożej ale jak coś to wymieniam od ręki a nie bujam się z paczkami

w ciemno bym tego nigdy nie kupil. ale widzialem w pracy i tym mnie przekonaly ;)

To wszysto wyjaśnia :-)

Trzeba brać ze sprawdzonych źródeł
Ja mam zaprzyjaznioną hurtownie i tam kupuje
Niby trochę drożej ale jak coś to wymieniam od ręki a nie bujam się z paczkami

W sumie w hurtowni elektrycznej mam już jakieś upusty i pewnie wyszłoby to co z netu, ale leniwy jestem i nie chce mi się do sklepu jechać 20km, przed komputerem wygodniej ;-) Takie później efekty :-(

Chciałbym zrobić odlew kształtu plastikowego waveguide żeby potem ten odlew przeciąć na pół w celu dokładnego odwzorowania przekroju. Jaki materiał nadaje się do tego?

Ostatnia edycja:
Chciałbym zrobić odlew kształtu plastikowego waveguide żeby potem ten odlew przeciąć na pół w celu dokładnego odwzorowania przekroju. Jaki materiał nadaje się do tego?

Silikon odlewniczy ?

Być może sprawdziła by się glina samoutwardzalna, atutem tutaj jest cena (2zł za kilogram ;) ).

Silikon odpada bo jest elastyczny. Potrzebuję czegoś co będzie łatwo przeciąć i zeszlifować.

Jakiego gatunku gipsu użyć i jak zabezpieczyć tubę żeby gips nie przykleił się do plastiku?

Jak rozumiem, ma to służyć też za culagę? fajny pomysł, chyba trzeba kupić na próbę.

Panowie potrzbuje pomocy, a mianowicie jak fachowo nazywa sie zaworek na zdjeciu. Zaworek jest z glowicy sprezarki 3 tlokowej. Wyleciala sprezynka i ja zniszczylo. Na jednym baniaku mi wyzuca powietrze i butli nie moze nabic. Nie wiem nawet pod jakim haslem szukac tej czesci :/

"Zawory/zaworki xxx" gdzie xxx to model sprężarki.

Z trzema tłokami kojarzy mi się 3JW60.

Powrót