• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tool box - offtopic

• Autor wątku Autor wątku mIKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jak swierze osmo, to ciepla woda z mydlinami. Jak zaschniete, to kup nowy pedzel. Mozesz sprobowac podgrzac opalarka i do mydlin. W ogole kto tam pedzlem osmo kladzie? :P
Wiedziałem że tak będzie :) nie woskuje kolumn pędzlem, używam też osmo do czegoś innego jako impregnat na wilgoć.
No właśnie nie działa mydlinami z ciepłą wodą...bo też tak zrobiłem i zostało go sporo i skleja pędzel..

Ja zawsze wszystko kleje klejami poliuretanowymi. Gdy kleję duże powierzchnie rozprowadzam klej szpachelką tak aby został cienki filtr i przykładam klejoną płytę.

Soudal 66A - dłużej schnie, ale mniej puchnie i mam mocniejszą spoinę.
Tytan D4 - szybciej schnie, ale mocniej puchnie i ma słabszą spoinę niż Soudal.

Do klejenia boków ze sobą polecam Soudal 60A - klej konstrukcyjny, bardzo mocna spoina, nie rozpręża się tak mocno i jest fajnie gęsty :)

To już zależy od wielkości klejonej powierzchni oraz od tego jak długie ramię mają Twoje ściski. Jeśli ramię ścisku masz dość długie to ściski wystarczą.

Jeszcze mam takie pytania.

Czym pomalować obudowę z surowego MDFu żeby żeby zabezpieczyć przez zabrudzeniem?

W jaki sposób wykończyć obudowy malowaniem w warunkach domowych?

Powrót