• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tool box - offtopic

• Autor wątku Autor wątku mIKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
ile głośnik powinien być odsunięty od tylnej ściany?
Czy tylną ścianę w closed także należy pochylić?

Opis jak usunąć bąble metodą żelazka:

Na bąbel/ble kładziemy kartke papieru, temperaturę w żelazku ustawiamy na połowę.
Gdy żelazko się nagrzeje kładziemy je na kartkę papieru, która jest na tym bąblu i czekamy DOSŁOWNIE 10 sekund. Następnie przyciskamy średnio mocno żelazko do forniru i kręcimy troszkę wokół własnej osi - tak na boki - ( ta czynność u mnie trwa ok. 5 sekund )

Potem żelazko odkładamy, kartkę również. Na bąbla ( troszkę go będzie jeszcze widać ) kładziemy kawałek deseczki ( u mnie resztka płyty wiórowej ) Wielkość taka, żeby tego bąbla przykryło i nacisk na 10 sekund całym ciałem :)

Po tym zabiegu nie powinno być śladu po bąblu :) Jęśli pojawiłby się taki ślad na fornirze w kształcie bąbla ... Taki odcień po bąblu, to wystarczy kilka przetarć papierem, np. o gradacji 50.

Życzę jednak, żeby nikomu bąble nie powychodziły ;)

Mam pytanie wytoczyłem kolce z brązu i chciałbym je zabezpieczyć żeby cały czas były błyszczące czy wystarczy polakierować bezbarwnym lakierem ??

wg mnie bezkonkurencyjny w amatorskich warunkach jest nitro
jak niemozesz znalezc (bo podobno wycofuja ze sprzedazy) to dowolny szybkoschnacy

dlaczego wycofują ? w moim sklepie jeszcze trochę tego mają nie wiem może kupić na zapas jeśli wycofują ?

kozik666, tez mialem taki zamiar ale koles ze sklepu powiedzial ze i tak beda go nadal mieli wiec zrezygnowalem z zakupu 10 litrowej beczki :lol:

Wystarczy iś do byle jakiej mieszalni lakierów samochodowych, bezbarwny itp mają, różnych firm (zależy od mieszalni) tak więc kto tu mówi o ch... nitro :?: Tym się malowało za komuny a nie teraz hehe ;)

Nie porównuj lakieru nitro do bezbarwnego dobrej firmy (70zł/1l komplet to kupa) bo to niebo a ziemia (nitro to dla mnie mniej niż"0") Liczy się efekt końcowy, przynajmniej dla mnie.

Powrót