• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tool box - offtopic

• Autor wątku Autor wątku mIKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Przed użyciem tego obcinaka trzeba będzie fornir przyciąć do jednakowej "wysokości wystawania" na całej długości np. ścianki kolumny. Tak mi się wydaje, a fornir ciężko równo przyciąć. Zobaczymy :)

Mam ten nożyk i parę mebli do garażu tym zrobiłem. Z Obrzeżami "na żelazko" radzi sobie całkiem nieźle. Można równie dobrze zrobić to drugą strona zwykłego nożyka ale ten jest wygodniejszy i kosztuje parę złotych.

z fornirem tez sobie poradzi. ja sie tylko obawiam o uslojenie forniru... moze wyrwac za duzo :/

Masz rację ale nie ze wszystkim, dać mu wenge i się gubi.. jednym słowem dobre docięcie i papierek do szlifowanie niezbędny :)

Miałem do zagospodarowania starą pilarkę więc dodałem do swojego stołu opcje cięcia.

Załączniki

• 17112012577.jpg
    17112012577.jpg
    92.7 KB · Wyświetleń: 0
  • 17112012579.jpg
    17112012579.jpg
    92.3 KB · Wyświetleń: 0
  • Picture 042.jpg
    Picture 042.jpg
    94.2 KB · Wyświetleń: 0
Wyremontowany garaż, na zdjęciu ze starym stolikiem przed i później po :-) Mały ale co zrobić trza się cieszyć z tego co jest :(

jak mnie dzisiaj wkur... z plytami!
zamowilem w czwartek. dalem im gotowy rozkroj plyty zeby bylo szybciej
dopiero dzisiaj obieram i jeszcze bezczelnie kaza mi doplacic!
na rozkroju jaki dalem powinien mi zostac wielki kawal plyty - ok 1m2
a oni tak to sobie rozplanowali ze kaza doplacic za 1,6m2! debile!
wiecej nie kupuje jak nie ma mojego znajomego pilarza :/

Panowie, nie bardzo wiem gdzie umieścić ten post, więc strzelam że tutaj. Tematyka dotyczy audio - a konkretnie kabli. Musze przeciągnąć kable (sygnał + 2x głośnikowe) pod drzwiami. Mam listwę metalową i płytki. Chciałem wyrzeźbić korytko na kable, ale wydłubywanie szczypcami przyklejonych płytek idzie jak krew z nosa.. ;]

Jakieś pomysły ? :D

Tylko pod drzwiami ? Pilnik "diamentowy" lub kątówka z tarczą diamentową ?

Ewentualnie wiertarka z odpowiednim wiertłem i jazda.

Ostatnia edycja:
kiedys probowalem wyzynarka - nie ma szans zrobic tego dobrze...
tam gdzie kupuje formatni nie chca ciac pod katem - poznije nie potrafia wrocic do 0*;/

pilarki poki co nie mam - da sie zrobic to idealnie? trzyma wymiary?
frezarka - to chyba sporo zabawy nie?

pilarki poki co nie mam - da sie zrobic to idealnie? trzyma wymiary?

celma mi sie rozjezdzalo - ale to moze wina starej tarczy (kilkanascie lat nie ostrzona)
festoolem wychodzilo ladnie ;)

frezarka - to chyba sporo zabawy nie?
niestety tak
ale chcesz 45 stopni? czy inne wartosci?

---------- Post dodany o 17:23 ---------- Poprzedni post o 17:21 ----------

poznije nie potrafia wrocic do 0*;/

czyli wskaznik analowgowy?
u znajomego stolarza jest normalnie cyfrowy wyswietlacz z dokladnoscia do 0,01 stopnia ;)

Powrót