• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tool box - offtopic

• Autor wątku Autor wątku mIKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Miał ktoś do czynienia z maszynerią firmy Kress?

Na warsztacie jest młot udarowy, widać że niemieckie.

ten odkurzacz byl w promocji w castoramie. wyslalem po niego UKAsza bo byl tani a nam byl potrzebny...
wrocil z zupelnie innym odkurzaczem bo ten byl tak tandetny

też się chciałem szarpnąć na ten odkurzacz i stwierdziłem to samo - kupiłem sobie wtedy panele do pokoju. Karcher dopiero od serii 5 jest coś sobą warty IMO.

Chlopaki, co Wam nie pasuje w Karcherach z niskiej polki? To ze ma baniak z plastiku? Zlego slowa na moja sztuke nie moge powiedziec.

Chlopaki, co Wam nie pasuje w Karcherach z niskiej polki? To ze ma baniak z plastiku? Zlego slowa na moja sztuke nie moge powiedziec.

Mi np to, że podczas oglądania sztuki z ekspozycji rozciąłem sobie palca o ostre krawędzie - Nutool stojący obok wyglądał solidniej i mniej na chinę niż ten Karcher.

Ahh, a widziales jakie sa roznice w silniku obu? :)

---------- Post dodany o 00:51 ---------- Poprzedni post o 00:50 ----------

Nie mowiac juz o tym, ze do Karchera dostaniesz kazda czesc zamienna i sporo akcesoriow, czego o wymyslnych chinolach nie mozna powiedziec. Jednorazowe sprzety.

Ojojoj ma wyglądać nie ciągnąć :P żartuje :D była promocja jakaś co się miałem w 500 zmieścić z myjką ciśnieniową i odkurzaczem - hmm no tak -dostanę, ale w jakiej cenie- do karchera k.5.20 kupowałem ostatnio pierdołę, bo łącznik do lancy i węża i 120zł nie moje... A chinę - dopasujesz na allegro za parę zł podobne elmenty, jak masz zmysł mcGaivera :P hehe

Ja swojego tez z promocji kupilem w Castoramie, taniej wychodzilo niz z allegro. Dalem cos kolo 350zl za 3.500 p. Na allegro to jakies kosmiczne ceny maja.

Panowie, czy ktos mial okazje pracowac na stole Festool MFT 3? Chcialbym poznac opinie o precyzji i wytrzymalosci tego stolu. Ewentualnie mozna zalozyc jakis temat dla podobnych klamotow.

Niecale 76zl, z tym ze zakupu i zaplaty dokonal moj kolega, mieszkajacy na wyspach. Jesli placilbys z kraju pejpalem, to przy przewalutowaniu pewnie cos wiecej by wyszlo, no i jakas drobna oplata za przelew poza granice kraju.

bylo juz takie rozwiazanie na forum. tylko nie pamietam czy to u nas czy na innym, ale koles podobnie to zrobil

Tool box:

Tool box:

Aby zbadać parametry T-S głośnika a dokładnie VAS to potrzebujemy pomiar z masą dodaną by obciążyć mem. głośnika....
Bierzemy kilka interesujących przedmiotów i idziemy do najbliższego jubilera. Zwracamy się z prośbą o użyczenie na minutkę jego wagi precyzyjnej, ważymy i w ten sposób mamy za darmo kilka potrzebnych, precyzyjnych odważniaków.
ahjb.jpg

Powrót