• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tool box - offtopic

• Autor wątku Autor wątku mIKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Byl prawie dwa razy drozszy. Do tego stopa nie jest calkiem plaska, ma takie wpusty na wiercony material. Regulacja pochylenia nie budzila mojego zaufania. W tym co ja mam jest to zrobione prosciej.

No bo to nie jest główne narzędzie do pracy, samo to, że jest akumulatorowe świadczy o tym. To jest narzędzie na zasadzie - jedziesz na montaż do klienta, na miejscu musisz coś dociąć, dopasować i masz taki multibox. W takim użyciu może sprawdzać się bardzo dobrze :)

Zabawka.
Musialby to zrobic festool, ale wtedy kosztowaloby pewnie z 10 tys.

Festool ma system CMS - wkładki do stołu dla podstawowych elektronarzędzi ( zagłębiarka, wyrzynarka, szlifierka taśmowa i frezarka ) Całość łączy się ze tradycyjnym stołem roboczym MFT ( który sam w sobie jest małą "formatówką" ) i uzyskujemy w ten sposób fajny system. Aż tak drogie (10k) to to nie jest - zmieścisz się w 5k z elektronarzędziem.

Festool ma system CMS - wkładki do stołu dla podstawowych elektronarzędzi ( zagłębiarka, wyrzynarka, szlifierka taśmowa i frezarka ) Całość łączy się ze tradycyjnym stołem roboczym MFT ( który sam w sobie jest małą "formatówką" ) i uzyskujemy w ten sposób fajny system. Aż tak drogie (10k) to to nie jest - zmieścisz się w 5k z elektronarzędziem.

Tak tak, wiem wiem. Ale gdyby mialoby to dzialac dokladnie tak jak na filmie, to trzeba by bylo zaprojektowac to od zera, poniewaz wszystko miesci sie w jednej walizie. Moze z cena 10 tys przesadzilem, ale bylaby wysoka, z reszta jak wszystko co ta firma produkuje.

Napisal, ale w innym sensie :P Po prostu uwazam, ze sprzet Festoola jest jednak nieco za drogi :) ale bez watpienia jest to wysoka jakosc. Lepszy to juz chyba tylko Mafell ( ale i jeszcze drozszy ).

Powrót