cudny90
DIYaudio.pl logo creator
Nigdzie nie spotkałem się z nacinaniem tak cienkich płyt
Akurat miałem na myśli mdf 18mm, nacinali wzdłuż zginania, gięli i szpachlowali szczeliny

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nigdzie nie spotkałem się z nacinaniem tak cienkich płyt
cudny90 napisał:Akurat miałem na myśli mdf 18mm, nacinali wzdłuż zginania, gięli i szpachlowali szczeliny![]()
to jest to samo co na "plecy" w meblach. girtkie i spokojnie da sie to formowaccudny90 napisał:gi, te łuki robisz z mdfu 3mm???? Nacinasz, żeby wygiąć, czy na siłe?
spokojniegi napisał:w projekcie miejsce na 16cm, nie wiem tylko czy napędzą mi one porządnie 20m2 (w przyszłości dojdzie sub).
i nie znajdzieszgi napisał:Hdf mogę mieć od ręki, 3mm mdf jeszcze szukam :/
Pawel S. napisał:spokojnie
gi napisał:i nie znajdziesz
to zależy od foniru. Jezeli nie jest bardzo kruchy to wzdłuż słojów możesz odrazu zaginać na ściecia, w poprzek lepiej tego nie próbowacPawel S. napisał:raczej nieuda ci sie zgiac forniru tutaj
tak. ja obcinam nozyczkami jak najwiecej sie da zeby mniej szlifowaccudny90 napisał:Dobrze to robie?
cudny90 napisał:Mam pytanko co do fornirowania
Pozwoliłem sobie pożyczyć zdjęcie esh0 z jego kolumnami ( baaardzo ładne)
http://images14.fotosik.pl/63/0fbb71625838e65fmed.jpg
I mam pytanie jak położyć fornir na tych ścięciach .. Po prostu osobne kawałeczki, osobno szlifowane?
teraz się zastanawiam jak się zabrać za ten przód