• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tool box - offtopic

• Autor wątku Autor wątku mIKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Pawel S. napisał:
a co bedzie jak butelka bedzie pelna? gdzie bedzie srodek ciezkosci?

Powinno się to wyważyć w ten sposób, że butelka pełna jest w sam raz a po wypiciu połowy zawartości to i tak wszystko działa wbrew prawom grawitacji :razz:

Pawel S., butelka jest pełna :) Napełniona wodą i zatkana korkiem plastikowym z uciętą główką ;)

damiani - Tobie też nawet fajnie wyszło. Kąty mam ok :) Nie chciałem, aby butelka była całkowicie poziomo.

No i ja mam rzeźbe :D :D buehehe, miał wyjść liść, ale tak średnio wyszedł :D

Następny stojak będzie na 2 butelki ;) Jedna nad drugą.

cudny90 napisał:
damiani - Tobie też nawet fajnie wyszło.
moj jest z ikei czy z jakiegos podobnego sklepu bo juz nie pamietam :mrgreen: a kosztowal 5zl ;-) wbrew pozorom nawet stabilny jest ten stojaczek ;-)

A gdzie BHP :) ? I dlaczego utrudniasz sobie pracę zostawiając na koniec pasek do sciagniecia bez cyrkla jesli mozna latwiej i szybciej z cyrklem :>

Pawel S. napisał:
frezowanie otworow przy pomocy cyrkla - VIDEO

http://www.youtube.com/watch?v=t4enf88GCdw
no Pawel S., rewelacja. I nie potrzeba tutoriali pisać bo wszystko widać.
Mi się podoba. Dostałem właśnie frezarkę i chciałem poczytać z ciekawości instrukcję obsługo (której nie dostałem) ale już mi nie potrzebna.
Możesz jeszcze raz wkleić zdjęcie swojego cyrkla bo muszę właśnie coś wykombinować.

btw: tak patrzę na to twoje frezowanie i mam wrażenie, że przydała by ci się FREZARKA BEZPRZEWODOWA :wink:

Pawel S., Bardzo dobry pomysł z tym filmem, tylko dobrze by było zrobić coś z tym kablem - np. antenka - podobna jak np. w deskach do prasowania i maska p. pyłowa, żeby nikt się nie przyczepił do przestrzegania zasad BHP i pozwał Cię, jak się zaplącze albo dostanie pylicy płuc. :smile:

Pewnie bedzie czesciej ogladany niz Awatar :lol:
Jak pomysle ile wydalem na CNC to mialbym frezarke, ale juz zamowiona :grin:

PS. ER-em chwalic sie nie musiales :razz:

a mi sie ten film zacina ;/ na 1:22, jak recznie przestawie dalej to idzie do np 1.58 i znow to samo eh... pasek caly czerwony tj film niby zaladowany ale jednak.
Jedynie moge powiedziec w tej chwili ze plus za muzyke ;)

n_omyzs napisał:
jest :P
zawsze zakladam nauszniki :mrgreen:

n_omyzs napisał:
I dlaczego utrudniasz sobie pracę zostawiając na koniec pasek do sciagniecia bez cyrkla jesli mozna latwiej i szybciej z cyrklem :>
bo robilem to na szybkiego i jakos tak zostalo...
a ze jedyny ostry frez jaki mialem to 8mm to tak wyszlo

lklukasz napisał:
Możesz jeszcze raz wkleić zdjęcie swojego cyrkla bo muszę właśnie coś wykombinować.
cierpliwosci - bedzie tez filmik ;)

lklukasz napisał:
btw: tak patrzę na to twoje frezowanie i mam wrażenie, że przydała by ci się FREZARKA BEZPRZEWODOWA
no wlasnie jakos dziwnie wyszlo z tym kablem :???: normalnie poprawiam go tylko 2-3 razy jak robie pelny obrot

Krystian Markow napisał:
PS. ER-em chwalic sie nie musiales
:mrgreen:

Jestem w trakcie czytania wątku i chcę nawiązać do postu z początku wątku dotyczącego BHP
Rok temu sąsiad wpadł na pomysł użycia w zwykłej szlifierce kątowej tarczy od piły stołowej!
Piła mu z rąk wypadła i poharatał sobie całą łydkę, na balkonie pełno krwi u niego w przedpokoju kałuża krwi, mało się nie wykrwawił na śmierć, więc Panowie uważać!!

Tak to jest jak sie uzywa sprzetu niezgodnie z przeznaczeniem :???: zreszta Paweł tez kiedys pokazywal zdjecia.. jak sie kolega zalatwil zakladajac wieksza tarcze

Powrót