• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Tuba ARZ eksperyment

I od karty dźwiękowej. Najlepiej ustawić na karcie jak najciszej się da, tzn. aby sygnał był na tyle duży rzeby odpowiednio głośno grało, ale jak najmniejszy...

overclocker, tego nie musisz mi mowic ;) wiem, bo jechalem na integrze, przy ustawieniach standart szum ok 75dB natomiast jak sie pobawilem i ustawilem tak zeby byly poziomy ale na mi to spadlo do 86 :). Wzmak moze i mam nie za dobry, bo diorke ws354, ale wkoncu tranzystorowiec, wiec kontrole jakas ma, ale mowie moze w tubach bedzie inaczej.

pozdro

A ja jestem spokojny,myślę że z pomocą Yoshiego dojde do punktu wyjścia.Bo tylko o to chodzi.I nie ważne że paru osobom sie podoba.

Moze tak.. Ta tuba od okolo 55 Hz dosc mocno odciaza glosnik i moze on rzeczywiscie, przy ostrym filtrowaniu grac ze sporymi mocami od okolo 60 Hz.

Nadal jestem za tym, zeby wszelkie wnioski wyciagac w pierwszej linii z odsluchow.

ma wieksze mozliwosci wychyleniowe ten visaton, a gorke najwyzsza mozna stlumic pulapka rezonansowa, ten mniejszy moze imo zostac. troche wysoki fs, ale cos za cos.

pozdro

jak chcesz coś za 30-40zł to ARZt jest najlepszy

jak ma być lepsze od ARZta to niestety ale w tym przedziale cenowym nic lepszego nieznajdzesz....

A z Tonsilami GDS 20/30 i 20/20 ktos eksperymentowal ?? Kosztuja ponizej 50zl, a nikt o nich nic nie pisze, wszedzie tylko o ARZtach.

Ja mialem gd 20/20, w 18l i 10l :) ale to było dawno temu... do arz nie mam porownania

SW, masz racje, po arz nie ma nic, dopiero B200, potem znowu nic i lowthery itp. szkoda ze producenci sie nie zajmuja szerokopasmowcami :/.

pozdro

Panowie,bez szaleństw.Szaleństwa pozostawmy osobom w tym polu super doświadczonym.My eksperymentujemy.I nie ma sensu raczej pakowac w to większej kasy,zostawmy to zawodowcom.Ale jesli komuś zbywa dużo kasy to niech się uda na acuhorn.Bez problemu go wydoją.Tylko pytanie czy to co otrzyma będzie adekwatne do ceny.Raczej wątpie.I opieram sie na praktyce bom słyszał ich cuda.I stwierdzam że nasze jest klarowniejsze.Więc nie ma co kombinować tylko trzeba najtańszym kosztem sprawdzić projekt i skonfrontowac z własnymi upodobaniami. I tak już pare osób robi.Tylko taka droga ma sens.

Powrót