ewidentnie jest zwarcie w wzmacniaczu, u mnie ten rezystor 5W nawet cieply sie nie zrobil, u mnie za to jest problem startu samego trafa (800VA), nawet bez obciazenia S 25B wylatuje z hukiem 

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
a podlacz trafo bez obciazenia
ewidentnie jest zwarcie w wzmacniaczu, u mnie ten rezystor 5W nawet cieply sie nie zrobil, u mnie za to jest problem startu samego trafa (800VA), nawet bez obciazenia S 25B wylatuje z hukiem![]()
zwarcia nalezy szukac przed bezpiecznikami w wzmacniaczu, mostek i kondy filtrujace, za kondami juz sa bezpieczniki ( a przynajmiej powinny ) | ![]() |
Wskazówka
zwarcia nalezy szukac przed bezpiecznikami w wzmacniaczu, mostek i kondy filtrujace, za kondami juz sa bezpieczniki ( a przynajmiej powinny ) ![]()
sprawdź d7 i d8, i od strony ścierzek czy podczas lutowania nie zrobiłeś zwarcia. No i potencjometry w lewo.
Wskazówka
zwarcia nalezy szukac przed bezpiecznikami w wzmacniaczu, mostek i kondy filtrujace, za kondami juz sa bezpieczniki ( a przynajmiej powinny ) ![]()
To mało prawdopodobne.Diody 1n4001 - 7 można już uszkodzone kupić
To mało prawdopodobne.
Panowie ten wzmacniacz ma tylko kilka elementów na krzyż. Każdemu zdarzy się zrobić błąd w montażu ale od tego macie głowę na karku i miernik w ręce.
Spr. czy nie wlutowałeś tych diod odwrotnie.
To mało prawdopodobne.
I tu muszę cię zdziwić. kiedyś zakupiłem w sklepie 1n4002 4szt. przed wlutowaniem sprawdziłem, i każda miała przebicie. Wróciłem się do sklepu i sprzedawca mnie przeprosił. Dał drugie z tej samej przegródki i były sprawne. Naj pierw sam sprawdził. Pozdrowienia.
Nie. A, ,B, C różnią się wzmocnieniem. Im wyższa literka tym wyższe i lepszeroznica to max prad wersja A ma nizszy niz wersja B ale czy to wystarczy to musisz zapytac irka
Witam czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć czy da się jeszcze trochę więcej mocy z tej końcówki wycisnąć? Jeśli tak to proszę o radę