hmm jako że tyle ludzi złożyło zamówienia na kity.....a mamy baaaaardzo mało "opinii" (co mnie martwi) to może dodam coś od siebie
PS1 Quester z niecierpliwością czekam na twoje pomiary Uniampa...mam nadzieję że nie skończy się to tak jak na początku tego wątku
ja testowałem uni na swoich HX18 akustyka i na dopiero co zaczętych (tyle co poskręcanych) tonsil 15/40/5 + XT25 ...
no i powiem tak

mam symka na jednej parze toshib i jeśli chodzi o moją subiektywną ocenę brzmienia to tak jak kilku poprzedników wolę jednak Symka.......
nie będę tu ubarwiał i wypisywał audiofilskie dyrdymały o brzmieniu itd..... po prostu symek dla mnie gra przyjemniej i już można go dłużnej słuchać bez zmęczenia (może to właśnie kwestia pasma.....może pewne wysokie harmoniczne powyżej 20k też są ważne...... nie wiem

wole symka i już choć różnice są naprawdę "małe" i myślę że chodzi tu po prostu o własne preferencje, i raczej nie pokusił bym się o stwierdzenie że uniamp brzmi "gorzej" lub na odwrót.....)
niewątpliwie jednak Uniamp ma pewne zalety których brakuje "każdemu" innemu wzmakowi których to schemaciki przewijają się na necie.......
za grosze bowiem mamy według mnie porządnie zaprojektowaną końcówkę zawierającą szereg zabezpieczeń itd......pokuszę się o stwierdzenie że to kompletny wzmak

co więcej śmiało napiszę że to jeden z najlepiej przemyślanych (
kompletnych) projektów tego typu które spotkałem na necie
więc walorami użytkowymi biję na głowę inne projekciki
na jednej płytce mamy wszystko

dokumentacja jest kompletna i porządnie zrobiona
płytka zaprojektowana profesjonalnie (choć myślę że można coś poprawić ...bo według mnie nie ma projektów których nie można poprawić

, np ten kondensator zapobiegający brumieniu

)
nawet takie szczegóły jak numeracja elementów sprawia że super się go składa i od razu wiemy gdzie się wszystko wkłada.....
tak więc jak ktoś chce składać tranzystorowca a nie ma doświadczenia w składaniu tego typu konstrukcji ....Uniamp jest do tego idealny
tak więc chylę czoła przed Irkiem i podziwiam go za opublikowanie Uniampa ....jak również szereg innych rzeczy .... jak np masę projektów zwrotnic....
na koniec może małe spostrzeżenie.... nie wiem czemu lewa strona uni (lewa gdy złącze zasilania i wyjścia są "z przodu") troszkę bardziej się grzeje... minimalnie ale jednak da się to odczuć że trochę bardziej ....(docisk do radiatora, pasta itd sprawdzona i to na pewno nie to.....
napięcie na rezystorach emiterowych ustawione w obu kanałach tak samo (9,5mV)...
Irku skoro pytasz się która strona gorzej gra .....to powiem Ci że w moim uni wydaje się ze lewa

.....ale różnica jest taka że chyba nie da się tego tak normalnie wyczuć....
ja bym na HX18 nie zauważył różnicy gdyby nie właśnie ta minimalna różnica temperatur kanałów.....bo gdy to zauważyłem to wtedy kombinowałem...sprawdzałem różne rzeczy.... przykładałem ucho do jednej...do drugiej kolumny i tak w kółko na zmianę kombinowałem z ustawieniami i chyba wszystkim czym się da... by sprawdzić czy ta różnica ma jakiś wpływ na jego działanie i brzmienie
PS2 mam nadzieję że kiedyś zaprojektujesz coś bezkompromisowego.... coś z mega szerokim pasmem i mega niskimi szumami itd.... tak dla niedowiarków i Św spokoju, ja np chciałbym coś takiego mieć dla wlasnego Ego <hahaha>

... takie coś do domu max 2x 80-100W heh
PS3 jak coś mi się jeszcze przypomni to dopiszę .....a może wrzucę do działu ukończonych konstrukcji (choć jakoś z założenia nic tam nie daję

)