wasik wyskoczyłeś tu jak Filip z konopii....po raz kolejny farmazony piszesz masakryczne.....
według mnie jak do tej pory to każdy pisał że chodzi tu bardziej o preferencje brzmienia... a nie czy jest gorszy czy nie.....
nikt tu nie napisał ze Uni jest gorszy.... i ja tez nie
jeśli ktoś odebrał moją ocenę Uni w ten sposób iż według mnie "brzmi gorzej" to po prostu NIE POTRAFI CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM....
powtórzę jeszcze raz : nie pokuszę się o stwierdzenie ze Uni brzmi gorzej od symka czy na odwrót bo to są już preferencje brzemienia a nie wady sprzętu czy cos w tym stylu....
ja zdaję sobie doskonale sprawę że u mnie to kwestia preferencji brzmienia....moje przyzwyczajenie i tyle symka mam na tych samych toshibkach ....
a jeśli chodzi o funkcjonalność i walory użytkowe to znowu się powtórzę nie spotkałem na sieci tak dopracowanego projektu jak Uni
wasik co według Ciebie ma oznaczać że irka nie interesuje "to co dla nas najważniejsze czyli brzmienie".......
to najgłupsze zdanie jakie w tym wątku przeczytałem....
myślę że nie miałby żadnego z tym problemu .....tylko po prostu do niego jedź i przy projektowaniu zwrotnic na bieżąco będziesz mówił o swoich preferencjach....
bo wchodzisz w kwestie całkowicie INDYWIDUALNE
coś mi się wydaje ze te aspekty projektowania rozumiesz tak samo jak DF coś czytając na jakiejś durnej stronce dziecka neo (czym popisałeś się parę stron wcześniej) lub w wątku o Baffle Step
Irku ...co do twojego zdania odnośnie wpływu projektanta na "brzmienie" ....
moje subiektywne zdanie jest takie: Ty jako projektant masz na nie pośrednio wpływ według mnie wzmak ma mieć jak najszersze pasmo, jak najmniej zniekształcać i nie dodawać nic od siebie do tego to co wzmacnia....
oraz (jak dla mnie) tak 80-100W na kanał...by już co nie co mógł pociągnąć
i te warunki przy zachowaniu pewnych standardów/reguł (stabilność, zabezpieczenia, prostota itd) .....
na koniec wasik powiedz mi jak to porównałeś symka z Uniampem skoro piszesz że jest gorszy.. ..
jak tego nie robiłeś do tej pory to nie pisz głupot i NIE WKŁADAJ SWOICH ZDAŃ W CUDZE USTA ... ja np baaardzo tego nie lubię...bo tak powstają durne mity
normalnie jak baba na targu coś usłyszy doda cos od siebie a nigdy nie widział idzie w świat i gada farmazony
PS niech tu ktoś posprząta
------------DODANO
ja swojego uni testuję na trafie 2x27V oraz na 2x35V....
jak dla mnie różnic w "domowym" graniu nie ma
(nap spoczynkowe testowałem na obu trafach od 6do 10mV ......)
heh pisałem tego posta z 20 minut

i widzę że kilka przybyło wczesniej