Skąd wiesz jak Irek projektuje zwroty i że ich nie słucha ? Nie wiesz , bo jest zupełnie przeciwnie, więc zanim znów coś sobie wydumasz zastanów się porządnie, a nie jakieś wymysły i domysły tu piszesz.wasik1989 napisał:Wcześniej zmierzył, skleił, popatrzył, elektrycznie było ok, pewnie nie posłuchał i zwrotka poszła w świat... Potem poprawił i już się nie czepiam.
ja tylko tyle znalazłem:wasik1989 napisał:To jak porównywałem pisałem wcześniej,
a takie testowanie wzmaków, a konkretnie wynik takiego porównania zbyt wiele wart nie jest, więc może zamiast powtarzać opinie innych (czyt. zamiast tworzyć mity) postaraj się mieć dwa wzmaki na raz, jakieś porządne kolumny (nie napisaleś na czym testowałeś) i dobre źródło, wtedy Twoją opinię , niezależnie od tego jaka będzie, uznam za rzetelną,a póki co nawet nie widziałem dokładniej "procedury" jak ten test wyglądał poza paroma ogólnikami. wasik1989, starajmy się być profesjonalistami, ok ?wasik1989 napisał:Opisze jak przyjdą do mnie lepsze głośniki. A to prędko za pewne nie będzie. A słuchać pare minut i ocenić się nie da, zwłaszcza nie na takim samym sprzęcie.

No to teraz zasiądź do paru lektur , począwszy od tutoriala do protela i przeprojektuj uniampa, tak aby spełniał Twoje i nie tylko Twoje wymagania, popraw średnie i wysokie (jak ?) , zdejmij ograniczenie pasma i dołóż zabezpieczenie DC, przeprojektuj pcb, staniesz się naszym bohateremwasik1989 napisał:Wystarczy dopracować sobie uniampa żeby mógł zyskać coś prawie idealnego. Jak widzisz jedni potrzebują tylko zabezpieczenia DC na wyjsciu, innym pasowało by jeszcze do tego zwiekszyć detaliczność srednich i wysokich, najlepiej gdyby dół został taki sam. Może wystarczy tak jak mówie zrobić płytsze sprzężenie? I zdjąć te ograniczniki pasma, chyba że wtedy wzmacniacz stanie się nie stabilny.

Wtedy może WąsikAMP zawojuje forum, a może i cały świat, wystarczy tylko trochę pracy - i o to chodzi właśnie, może zamiast w tonie niemal rozkazującym wydawać polecenia Irkowi sam byś coś zrobił ? Tym bardziej że wygląda na to że wiesz co z Uni jest nie tak i znasz sposoby jak to naprawić, więc do dzieła !

n_omyzs, uni 300 to już osobna bajka

były takie plany i być może zostaną zrealizowane, jak się domyślasz - największym problemem jest buda, ładna , solidna i nie za droga, to też trwają właśnie testy i eksperymentywasik1989 napisał:A co do drugiej części to czytałem też że uniamp miał początkowo byc wzmacniaczem modułowym, sprzedawanym kompletnie z obudową, jak panele do subów![]()