Muszę podzielić się wrażeniami... jakiś tydzień temu odpaliłem uniampa i muszę powiedzieć, że jestem zaskoczony tą konstrukcją. Montaż i uruchomienie nie sprawiło najmniejszego problemu. Zagęszczenie elementów na płytce jest do zniesienia, ale trzeba było uważać, żeby czasem nie zalać cyną sąsiadujących punktów. Czarna soldermaska wcale w tym nie pomagała, ale przynajmniej ładnie wygląda. Teraz dźwięk, powiem, że nie widziałem czego mam się spodziewać po odpaleniu tego wzmacniacza. Podpiąłem monitory gtc 15/40/1 + dx25 i ten dźwięk poprostu mnie zaskoczył, domyślałem się, że będzie czysto i wyraziście, ale nie aż w takim stopniu. Dźwięk jest precyzyjny, dynamiczny, potrafi zbudować scenę. Akurat przy tych kolumnach wydawało mi się, że dobiega on nawet gdzieś z tyłu. Później w ruch poszły podłogówki na visatonach w130s i sc 10n. Nie wiedziałem, że one tak potrafią zagrać, ,dało się to odczuć na ciele. W końcu wydobył się z nich szybki i głęboki bas, góra też niczego sobie, chociaż jakaś taka inna, powiedziałbym, że skromna ale z polotem, mi się podoba. Mój ampli, panasonic SA-HE7 przy UNI wypada jak jakaś odpustówka. Dokładnie wygląda to tak, jakbym słuchał panasonica przez zamknięte drzwi w porównaniu z UNI. Tak, że wrażenia jak najbardziej pozytywne. Do tej pory nie słyszałem jeszcze takiego dźwięku (może mało słyszałem). Do podmiany jest transformator, bo używam a tej chwili TS180/8, wymontowany na te potrzeby ze wzmacniacza estradowego eltron wm 100, daje rade i radiator. Docelowo regulacja głośności na potencjometrze alps z silnikiem, przedwzmacniacz z selektorem wejść, analizator widma akustycznego lub wskaźniki wysterowania, przełącznik A/B, A+B, no i zdalny on-off, z resztą całość zdalna :smile: I będzie cudnie :grin: