Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Sam nie wiem jak to się stało. Ale przypuszczam, że potencjometr przypadkowo dotknął radiatora. Niestety tak ze mną jest, nie odpuszczę do końca. Jak coś wcześniej działało to musi działać.zbyszek napisał:no bart210 gratuluję uporu w dązeniu do celu i cierpliwości :lol: kto by pomyślał,ze udało Ci sie zjarac R17 I R71.
No i tu mnie zdenerwowałeś. Jakbyś czytał uważnie cały temat to zauważyłbyś, że byłem jedną z pierwszych osób, którym udało się odpalić Uniampa z zamówienia od Pawła. Prześledź tą stronę: http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=8812&postdays=0&postorder=asc&start=528nik156 napisał:Nie każdy potrafi coś zrobić od pierwszego razuwiec ja ci się bart210 nie dziwie, ze nie udało ci się go odpalić za pierwszym razem
![]()
bart210 napisał:Tak jak napisałem wyżej, prawdopodobnie potencjometr albo kabel sygnałowy dotknął radiatora
bart210 napisał:Taka opcja jest przydatna w przypadku, gdy w obudowie z końcówką znajduje się jeszcze wzmacniacz słuchawkowy. Raczej nie da się słuchać przez słuchawki i jednocześnie wyciszyć kolumn.
Tylko kiedy ten układ będzie dostępny? Ewentualnie kiedy będzie go można od Ciebie kupić?irek napisał:Uniamp w wersji z wyjsciam sluchawkowych bedzie mial przekazniki na wyjsciu i od razu bedzie mozliwy wybor kolumn A B (rowniez z pilota) i oczywiscie mozliwy wtedy do realizacji wtedy uklad zabezpieczenia DC.
irek napisał:Sam uklad uniwersalnych zabezpieczen na malej plytce z dwoma przekaznikami jest juz opracowany i uruchomiony tylko nie mam czasu go pokazac.
Irku coś więcej o monoblokach i przede wszystkim kiedy :?:irek napisał:No i ma sie pojawic prawdziwy uniamp stereo 300, 600, 900 a moze tez i jakies monobloki.
DIGIPROCOMP napisał:Irku coś więcej o monoblokach i przede wszystkim kiedy :?:irek napisał:No i ma sie pojawic prawdziwy uniamp stereo 300, 600, 900 a moze tez i jakies monobloki.
cudny90 napisał:Nie jestem pewien, ale trafo do tego układu ( znaczy napięcie trafa ) trzeba dobrać pod przekaźniki tylko ( albo odwrotnie ) ... Ci, co mają trafo ze wspólnego zamówienia mogą wykorzystać dodatkowe zasilanie 15V, zrobić do tego jakiś mały zasilaczyk na LMku i będzie![]()
ooo fajniaste :mrgreen:Zabezpieczenie zasila sie z pojedynczego napiecia zmiennego trafa glownego (24-68V) lub napiecia stalego 30-100V ale wtedy gozej bedzie dzialac szybkie wylaczanie.