• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[2-drożne] Usher Black Edition

Monitorki zacne,
ale ten "profesjonalny" lakiernik mógł się lepiej postarać :)

Pozdrawiam
Wojtek

lklukasz Ogólnie piękne kolumny, śliczna czerń, kształt też (choć jak to było i tak lakierowane to można było to wykorzystać i trochę zaszaleć z fikuśnym kształtem..., gdzie fornirem by się nie dało..)
Nie da się natomiast nie przyczepić do tych maskownic :/ - jak już wspomnieli przedmówcy - "psują wszystko" (czekam aż poprawisz ) A i ogólnie bez, wyglądają najlepiej. ;)

Jak już też ktoś wspomniał wcześniej - podkleję się pod jego pytanie: te strojenie na 55Hz dla głośnika z rezonansem na 35Hz nie jest jednak za wysokie ?
W jakim metrażu grają ?

Bardzo ładne, ja też mam ochotę zrobić sobie podobne, tylko 8945A (lub 8948A) + T9950 , tylko mnie bardziej kręcą podłogówki i takie chyba będą w planach...

maskownice poprawie i zapodam nowe zdjecia

te strojenie na 55Hz dla głośnika z rezonansem na 35Hz nie jest jednak za wysokie ?

chcialem monitory a litraz w takim przypadku jest ograniczony
graja naprawde fajnym basem, takim jaki lubie
nie zalezalo mi na niskim basie bo mam 8955 i bede robil suba aktywnego
W jakim metrażu grają ?

graja w 22m2
i basu jest naprawdę wystarczająco

Wyglądają super. Gdzie wy widzicie coś na tym lakierze :P

a będzie to chyba hybryda Ravena ale na nią muszę jeszcze chwilę poczekać.
Ale nie za długo ;)

---------- Post dodany o 14:50 ---------- Poprzedni post o 14:47 ----------

Ten trunek... oblewamy rozumiem gdzie i kiedy ;)

maskownice poprawie i zapodam nowe zdjecia
chcialem monitory a litraz w takim przypadku jest ograniczony
graja naprawde fajnym basem, takim jaki lubie
nie zalezalo mi na niskim basie bo mam 8955 i bede robil suba aktywnego
graja w 22m2
i basu jest naprawdę wystarczająco
Gratuluję pięknych kolumn. Widzę nawiązanie do Pianocraft. Słuchałem Usher 8935A w obudowie zamkniętej 16L i bas był powalający w pokoju 9m^2. Moje mają grać w salonie 35m^2 myślę, że w BR dadzą radę. Jeśli nie, to będzie motywacja do 3W może właśnie z 8955 w TL ?

Nie wiem o co wam chodzi z tymi maskownicami, przecież nie da się ich tak zrobić żeby na zdjęciu wyglądała jak reszta kolumny. To są zupełnie rożne materiały, faktury i nawet najczarniejsza z czarnych maskownic będzie wypadać blado przy lakierze.

Lakier położony jest świetnie. Jak ktoś chciałby mieć lustro to musi się wziąć za zrównanie drobnym papierem i polerowanie. Nie da się pomalować od razu na lustro. Popatrzcie na pierwszy lepszy samochód, też będzie miał lekką fakturę i falowania lakieru. Dopiero w super drogich czy pokazowych furach robią polerowanie i jest efekt lustra.

Konstrukcja jest ładna i ciekawa pod tym względem, że przez zastosowanie takiego kształtu i takiej maskownicy wyszło nieco oldschoolowo ale jednocześnie skrywając w sobie całkiem nowoczesne rozwiązania :)

Nie wiem o co wam chodzi z tymi maskownicami, przecież nie da się ich tak zrobić żeby na zdjęciu wyglądała jak reszta kolumny. To są zupełnie rożne materiały, faktury i nawet najczarniejsza z czarnych maskownic będzie wypadać blado przy lakierze.

Ja do stosowania maskownic nic nie mam, ale przy takiej konstrukcji to już warto poszukać możliwie najbardziej komponującej się z całością tkaniny.

Aż tak bardzo mis ie nie chce przyglądać żeby gdzieś tam dostrzec parę pixeli wychodzącego kleju ;) . Skoro tak to przynajmniej widać, że dobrze przykleił :P

no nie moge... ;)
przeciez napisalem juz w 1 poscie, ze sa do porawy bo dalem ciala
A wy ciagle to samo :)

myslalem, ze dostane baty za cene zwrotki a tu nic :biggrin:

no ale jak zaoszczedzielm na glosnikach i malowaniu to moglem sobie zaszalec i nawet wkrety kupic w greltonie :cool:

---------- Post dodany o 21:53 ---------- Poprzedni post o 21:52 ----------

Słuchałem Usher 8935A w obudowie zamkniętej 16L i bas był powalający w pokoju 9m^2

zamykalem swoj br i tak tez odsluchiwalem
wg mnie lepiej graja w br

Dobra robota lklukasz. Co do uwag to tylko jedna, Black Label by pasował lepiej jak Red Label :-)

Powrót