Borys nie morel a monacor mianowicie dt300 fs 750Hz
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Czemu holton jest zły wg Ciebie ?Dlatego wszelkie holtony, tda, lmki sa dobre, ale do stxow czy tonsili...
holton jest wg Ciebie za wolny ?jesli bedzie go napedzal szybki i mocny wzmak.
radzio222 napisał:jest szybki (jesli gra podobnie do tego patentu AVT na hexfetach), ale "to nie jest to", jak dla mnie gra za ostro, wysokie tony bardzo mi sie nie podobaly (mowie tu o patencie z AVT, bo holtona nie sluchalem, ale z tego co rozumiem to sa to bardzo zblizone konstrukcje). Powiem szczerze ze zawsze zadziwialo mnie to jak bardzo dane fabryczne nie przekladaly sie rzeczywistosc. Np.: Konstrukcje Krella sa robione czesto na "wolnych" tranzystorach, ale czy ktos z Was slyszal jak to gra, jaki tam jest bas, jaka kontrola, jaka kultura, co za wykop. Poprostu miod na serce audiofila, tymczasem konstrukcje electrocompanient na sankenach, ktore katalogowo sa niebo szybsze od tranow motki z krella graly jednak wolniej (oczywiscie oba wzmaki graly cudownie i nie ma tu watpliwosci, jednak krell byl mimo wszystko szybszy).
Jak podlaczylismy ten wooferek pod hexfety to bas przypominal mi tube z bagaznika, dopiero konstrukcja na irf-ach, wydajna pradowo, pokazala na co te Visatony stac.
IMHO (choc moze bardzo mylna) nalezy dobrze zastanowic sie nad tym czy nasza elektronika jest wystarczajaco dobra do glosnikow, ktore robimy. Osobiscie nie wierze ze hexfety sa dobrym rozwiazaniem, a raczej przepustka, do swiata HI-END, w strefie budzetowej to wiadomo, zmiata scalaki z powierzchni i to jest bezdyskusyjne, sam porownywalem z koncowkami na TDA 7294, TDA1514 (w sumie najcieplejszy scalak jakiego slyszalem, ale co za tym idzie zero kontroli basu) i LM (niestety nie pamietam symbolu - moze to wazne, ale nie chce sciemniac) i to zupelnie inna klasa dzwieku, jednak w kategoriach absolutnych (znowu IMHO) to tylko poprawny wzmak bez duszy i tego czegos, co sprawiloby ze powiedzialbym "tak to ten".
Swoja droga zauważcie np.: jak robi sprzety NAD, trany toshiby za 1,22PLNa gra calkiem calkiem, troche gorszy bas niz hexfety, ale ta srednica, poprostu jest niebo bardziej muzykalny.
Tak naprawde wydaje mi sie ze taki hexfet to najlepiej odtwarza muzyke house, pulsujacy, sterylny dzwiek wychodzi mu najlepiej, jedak przy muzyce akustycznej legnie w gruzach.
[ Dodano: 2006-01-26, 13:29 ]
hm... ta koncowka, ktora robil znajomek wiem ze miala irfki, ktore podobno byly uzyte w konstrukcjach Passa
radzio222 napisał:AVT na pewno ma kompletnie inne trany niz te z tamtej konstrukcji (sa co najmniej 2x mniejsze).
A co zdarzają sie bez wybitego logo?BORO napisał:.... i pytajac z ciekawosci maja one bite na kaszu logo firmy i ...
BORO napisał:szymon88 a te głośniki są 4 czy 8 ohmowe i i pytajac z ciekawosci maja one bite na kaszu logo firmy i czemu je sprzedajesz - -próbowales je aplikowac ?? Jak one grają według ciebie