Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Git.Tak, mam najnowszą, ostatni update był chyba wczoraj. Wszystko już się zgadza, w zakładce głośniki podajemy milisekundy, a ja wpisywałem wartość w milimetrach.
Zwrotnicę faktycznie zaczynałem od oryginalnej Satori Rinjani, obudowa to też po raczej niewielkiej modyfikacji z tego projektu. Lub raczej powinienem powiedzieć, że w dużej mierze inspiracja YB Audio Sharq... ![]() Na oryginalnej zwrotnicy Rinjani Be wkurzał mnie tweeter grający na twarz jakby wysoką średnicą, więc go przyciszyłem w zakresie ok. 1,5...3,5kHz zmniejszając indukcyjność cewki i jednocześnie wypłaszczając filtr midwoofera. Może nieco za wysoki podział i równowaga tonalna nieco ucierpiała, jednak bardziej znośnie to brzmi dla mnie. Podejrzewam, że MR13 + MW19 na środek/dół byłby lepszym wyborem dla mnie lub TW29RN na górę, mimo wszystkich zalet beryla, który potrafi nie raz zadziwić wiernością odtworzenia niektórych dźwieków. A może po prostu nie potrafię (jeszcze) ogarnąć tego tak, żeby było dobrze. | ![]() |
Kolejne fajna rzecz w VituixCADzie - mostek LC, zwany też "lattice delay network" lub "all-pass", a ja nazywam go "pasywną czasówką".
Potem obok pola "Calibration" ciągle świeci się na czerwono komunikat: "File doesn't look minimum-phase".
Raczej problem leży gdzieś indziej, bo gdy się nie używa pliku kalibracyjnego podobne różnice są.Może powodem takiego zachowania jest plik kalibracyjny z mojego Sonarworksa Xref-20 bez informacji o fazie?
Może powodem takiego zachowania jest plik kalibracyjny z mojego Sonarworksa Xref-20 bez informacji o fazie?
Jednostki masz dobre?