Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Dla przykładu Sd jest 4 razy większe niż 18 AWX a Bl jest tylko dwukrotnie większe, przy czym Mms dla AWX'a to 13g a dla głośnika z wątku to aż 92g czyli 7 razy więcej.
Trochę zbyt powierzchownie oceniasz głośnik. Taki Tiw300 ma nie wiele więcej BL od Stx'a, mms identyczny. To jest w zasadzie żaden wyznacznik o ile dobrocie i Ebp trzymają się kupy.
TIW 300 ma Bl o prawie 5 jednostek większe od tego STX'a
Nie ma. Znając rozwinięcie skrótu Bl powinieneś wiedzieć że należy porównywać głośniki również pod kątem rezystancji cewki. Prościej zwyczajnie wziąć pod lupę wersje 8ohm i jasno wychodzi że indukcja w szczelinie Tiw'a wcale nie jest dużo wyższa. Stąd też tak zbliżone dobrocie elektryczna i całkowita które pośrednio z tego wynikają.
Sub stoi w kącie, no pięknie. Wybrałeś najgorsze miejsce gratuluję. Weź polataj z subem na fabrycznym strojeniu, a później napisz nam co usłyszałeś.
Źródłem jest komp? Jak łączysz zestaw grający z kompem? Czy jest to dobrej jakosci karta dzwiękowa czy jakieś sb audigy okrojone lub integra? Czy jest to połączenie cyfrowe z amplitunerem/wzmakiem czy analogowe (Jakiej jakości kable?) i jakiej jakości muzykę puszczasz na kompie? Są tam flaci, jakieś płyty cd czy tylko mp3 128kbps?
Odpowiedz na te wszystkie pytania to będziemy wiedzieć więcej i może pomożemy.
A ja bym go tak szybko nie przekreślał i dał mu pograć właśnie na wolnym powietrzu.
Jak to z tym powietrzem wolnym ?
sugerujecie że mam dziada poza mieszkanie wystawić??
czy po prostu zmienić miejsce ustawienia. ?
Tak, weź lapka, pociągnij prąd na podwórko i w miarę możliwości jak najdalej od ścian posłuchaj-wtedy usłyszysz jak gra naprawdę.
tym bardziej że i laptopa nie posiadam. .
z pierwszego piętra w bloku , trudno będzie taki myk wykonać..... oj bardzo trudno
Napisał dziaracz
tym bardziej że i laptopa nie posiadam. .
A telefon z muzyką masz? Albo player mp3? Chodzi o jakiekolwiek źródło dźwięku.
Napisał dziaracz
z pierwszego piętra w bloku , trudno będzie taki myk wykonać..... oj bardzo trudno
Bez przesady, ja spuszczałem przedłużacz z 6 piętra i można było...wystarczy chcieć.
I następna rzecz jaka mnie zastanawia to co mi dałoby słuchanie na wolnym powietrzu skoro punktem docelowym jest mieszkanie a w nim pokój. ..
Nawet jakby zagrał niesamowicie pięknym , i bóg wie jakim basem to i tak słucham muzyki w domu a nie na free air...
Więc dopasowanie dźwięku ( wystrojenia jakie by nie było ) musi współgrać z otoczeniem w którym ma to grać.