Czerpnia jest na dachu. Nie ma możliwości aby wentylator zassał dym z komina. Ustawienie wentylatorów już opanowane. Nauczyłem się programować falownik. Ustawiam minimalne nadciśnienie tak aby nie zasysało mi pyłu z pomieszczenia warsztatowego.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Prawidłowo. Tak ustawiona powinna być każda kabina lakiernicza. Czasem dopuszcza się brak nadciśnienia/podciśnienia ale to są wyjątkowe sytuacje.Ustawiam minimalne nadciśnienie tak aby nie zasysało mi pyłu z pomieszczenia warsztatowego.
Garaż kupiony!
ale za to jak latwo posprzatacPlytki i trociny (zakładam ze garaż potrzebny Ci do tego typu robót) to chyba nie najlepsze połączenie..
Biorę jeszcze pod uwagę http://www.abud.pl/product-pol-937-G...r-Eco-5kg.html - dwie warstwy "wylać" o heja
Ja to sie zawsze boje, ze mi jakie owady posiadaja na lakier ;/
No niestety ryzyko jest duże, tym bardziej że małe owady w ciepły dzień lecą do śmierdzącego lakieru. Jak mam warsztat/pomieszczenie do dłubania w dobrym stanie wiec szkoda mi go trochę na lakierowanie pistoletem. Wystarczy jeden raz i wszystkie poziome powierzchnie będą w odkurzu. Przy odrobinie czystości, da radę to zrobić na dworze w spokojnym miejscu, i tak później to trzeba ciąć na grupo przed polerką. Co do samych owadów dwie rady, jak usiądzie na pierwszej warstwie można go wyciągnąć czymś szpiczastym, jeśli usiądzie na ostatnie nie należy tego dotykać i usunąć dopiero po wyschnięciu lakieru. Trochę to brzmi dziecinnie i mało profesjonalnie ale w takich warunkach trzeba sobie jakoś radzić.Ja też się dziwie że Ci nic nie obsiadło Ja jak coś idę prysnąć sprayem to zawsze coś sie przyklei albo pyłki albo owad :/
Wlasnie to jest problem. Wentylator musi byc bezpieczny, czyli przeciwwybuchowy, a taki kosztuje duuuuzo kasy.Zawsze mozna dac wyciag z wentylatora kanalowego. Nie wiele ale zawsze