Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
a może niech kolega określi jakie ma oczekiwania wobec auta czy ma to być tylko auta pierwsze.. czy to "moje pierwsze auto" i chciałby coś lepsze..Przemysl napisał:a kolega co kupuje auto za 6 tyś polecam coś sprawdzonego - może audi 80 b4 ?
Ciekawe czy o Panienkach byśmy tak żywo dyskutowali :mrgreen:dj_zibi napisał:Zauważyliście ze temat zboczył na tory auto to wielkie poruszenie, nawet o nowych modelach „scana” nie ma tyle gadania.
kolega bez wiekszego problemu sprzedal teraz B5FL za 23kPLN i mimo ze cena nie byla az tak atrakcyjna to bym go i tak nie kupil - strasznie zuzyty :???:ŁukaszN napisał:Za dobrego VAG Diesla tej klasy trzeba jednka zapłacić 20 -25tys.
byle takie ktore jest u nas popularne zeby byly czesci dostepne. kolega do jakiegos vana 3 miesiace szukal szczekotarczy na tylna oscudny90 napisał:Ale jakie auto doradzilibyście mi na początek? Cena za używkę do ok. 6k zł, myślałem nad japońcami, ale żeby to auto choć trochę "wyglądało"
szukalismy z bratem i naprawde ciezko znalezc cokolwiek sensownego. za to pelno jest astr F ale jeszcze gorzej z blachami - rdza to pewniak, pytanie tylko ile i gdzietakero napisał:no nie wiem jaki stan i jaki rocznik trafisz za 6k, golfy to drogie auta , w sumie to nie do końca wiadomo czemu
i sie chlopak zabije po miesiacu :razz:takero napisał:swift gti ;],zasadniczo nie do zajechania, 1,3 100koni, w serii bez dłubania masz niskie 8.
wkońcu sami faceci ( chyba ) na forum :grin: kad, dlaczego b4 ? jak za te pieniążki ładne wnętrze , sporo silników i dobra blacha :wink: cudny jest rok starszy odemnie więc z pewnością nie będzie miał niewiadomo ile kasy na poprawki blacharskie ( korozja)Zauważyliście ze temat zboczył na tory auto to wielkie poruszenie, nawet o nowych modelach „scana” nie ma tyle gadania.
tak ale tylko nowe generacje zwłaszcza V6 .. tutaj kompletna wymiana rozrządu.. niecały 1000zł i robiony na naprawdę dobrych częściach a nie jakieś tanie zamienniki..Przemysl napisał:a co do 2,5 tdi audi - podobno drogi w eksploatacji : wymiana rozrządu 2,5 tyś zł a dla kogos kto robi dużo km jest to naprawde spora kasa
bycmoze tylko uszczelnienia padaja/padly i remont bedzie stosunkowo tani. lepiej zrobic to jak najszybciejPrzemysl napisał:przy jeździe próbnej jak dał troszke więcej gazu to zaświstało
nawet nie moge odpisac i juz mam 10 postow do przeczytania :evil:chico napisał:Nawet po kilka postow w jednej minucie.. sie forum ozywilo ;p
zakladaj tematŁukaszN napisał:Ciekawe czy o Panienkach byśmy tak żywo dyskutowali
Kumpel ma swifta 1,3 ale 75KM i trzeba przyznać ze ładnie to idze, no ale co sie dziwić, małę i lekkie autko. Za to w srodku mi sie nie podoba, twarde plastiki i tak spartańsko... zreszto stare japońce wszystkie tak mają.Pawel S. napisał:takero napisał/a
swift gti ;],zasadniczo nie do zajechania, 1,3 100koni, w serii bez dłubania masz niskie 8.
i sie chlopak zabije po miesiacu :razz:
kolega ma ta slabsza wersje i bardzo przyjemnie sie tym jezdzi. GTI ma rajdowiec na OK (mardziel chyba) i wygrywa tym z "mocniejszymi" samochodami![]()
na takie tematy się nie dyskutuje , tutaj trzeba odejść od kompa i forum i w realu zadziałać, a nie jak erotoman gadaćŁukaszN napisał:Ciekawe czy o Panienkach byśmy tak żywo dyskutowali :mrgreen:
wątpliwą , bo niestety, ale to już bardzo wiekowe i jeszcze bardziej zajeżdżone (w większości) auta.Pawel S. napisał:a placi sie za renome
klatke sobie kupiPawel S. napisał:i sie chlopak zabije po miesiacu :razz:
kolega ma ta slabsza wersje i bardzo przyjemnie sie tym jezdzi. GTI ma rajdowiec na OK (mardziel chyba) i wygrywa tym z "mocniejszymi" samochodami![]()
tak zapomniałem dodać że chodzi o silnik w układzie V taki jak np w nowej budzie a6 ( od 2001 chyba )tak ale tylko nowe generacje zwłaszcza V6
wątpliwą , bo niestety, ale to już bardzo wiekowe i jeszcze bardziej zajeżdżone (w większości) auta.
a golf 2 w środku Ci się podoba ?ŁukaszN napisał:Za to w srodku mi sie nie podoba, twarde plastiki i tak spartańsko... zreszto stare japońce wszystkie tak mają.
definitywnie walony w przód od strony kierowcy, spasowanie reflektora- tragedia!!Przemysl napisał:http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7031111
Na audiomanii już jest taki tematzakladaj temat![]()
Gniją jak sie o nie nei dba, a tak naprawdę wytrzymują naprawdę duuużo. Już nieraz widzałem Opla astre F w gorszym stanie blacharskim od Golfa I. Poza tym jeśli chodzi o Golfa III to te akurat mają słabe progi i nadkola i o dziwo problem ten nie dotyczy (w tak dużym stopniu) Golfa II, z tym ze cięzko jest znaleść zadbane mk2 ale nie niemozliwePrzemysl napisał:oj Paweł ma racje , z golfami to naprawde róznie jest ... lubią gnić
cudny90 napisał:Dobra Panowie, sorry, że się wtrącam do wątku, o którym znam się średnioAle jakie auto doradzilibyście mi na początek? Cena za używkę do ok. 6k zł, myślałem nad japońcami, ale żeby to auto choć trochę "wyglądało"
![]()
Tu się z tobą zgodzę w 98%takero napisał:Rzeczywistość weryfikuje te wszystkie okazje które zwykle są fikcją. Dlatego nie uznaje opinii typu "samochód xxx z roku yyyy za zzzzz tys zł", bo spotykałem już takie bajkowozy .
Nie wiem jak w BMW ale w 4,0 TDI (Audi A8) pompka paliwa z baku podaje do pompy CR która to już podnosi do wyskoiego ciśnienia w listwie a wtryskiwacze mają za zadanie odpowiednio rozpylić w odpowiednim momęcie.Pawel S. napisał:mala poprawka. pompa ze zbiornika podaje pod dosc malym cisnieniem. dopiero przy "szynie" (roznego krztaltu zbiorniki [zalezne od generacji] przy wtryskiwaczach, szyna od oryginalnej nazwy) jest to cisnienie zwiekszane i kierowane na kazdy wtryskiwacz ktory dopiero podnosi cisnienie do coraz to wiekszych wartosci (im nowsza generacja tym wieksze cisnienia a co za tym idzie lepsze rozprowadzenie mieszanki itp)
Według mnie pompowtryski to już przeszłość VW je jako pierwszy wprowadził i jako jedyny a teraz sam się już wycofał przecież w tych nowych są już tylko CRPawel S. napisał:w osobowkach. w ciezarowych dopiero rozwijaja sie w tym...
a żebyś wiedział ze mi sie podoba :mrgreen: a bogatsze wersje miały przynajmniej miękką deske. Zreszto sam porównaj ze swiftem, moim zdaniem jest różnicatakero napisał:a golf 2 w środku Ci się podoba ?![]()