ŁukaszN albo cupe albo alfa 147

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
rowniez polecam. jezdzilem nim przez jakis czas z dieslem 2,2.ŁukaszN napisał:W202 przyciagneło moją uwage
a zapytaj mojego kolegi czemu sie rozbil? :twisted:damiani napisał:powiecie mi czemu 70% tych autek wystawionych na allegro jest bitych?
no bez przesady. fiat sie nie popsuje w polowie trasy a alfa ma sie rozsypac? ;]mIKI napisał:Zibi nie kupuj Alfy za nic w swiecie, naprawde to samochod dla ludzi ktorym nie przeszkadza perspektywa awarii w polowie trasyale ponoc kazdy prawdziwy fan motoryzacji musi miec przygode z alfa;p
Niestety, ale mylisz się. Opel od astry 1 zaczął stosować sanki. W astrze 2 zastosował rozwiązanie jak w passacie b4 czy corsie, czyli osobna zwrotnica i amor.amdr napisał:i kolejny raz walisz smuty aż przykro. lanos to płyta podłogowa astry/astry2, pasuje zawieszenie (amorki, sprężyny) od astry2 i dopiero wtedy ten samochód sięprowadzi. na standardowym zawiasie kładzie się na każdym zakręcie, jak to koreańskie wozidełka.cursor napisał:Powiedzmy sobie szczerze, że lanos to odmłodzona nexia(mechanicznie niczym się nie róznią, tylko nadwozie zmienione), a nexia to kadett po liftingu, tylko zrobiony "po taniości" i to wyłazi. Sworznie wytrzymują mniej niż w kadecie, to samo końcówki drążków.
lanos to astra... Tyle że z ocynkiem i nie pruchnieje.
:lol: o tym to ja wiem :wink: aż tali głupi nie jestem :razz: chociaż może się źle wyraziłem, chodziło mi o to, że został ściągnięty z Francji :mrgreen:kad napisał:o czym mowa.. o BMW haloooo BMW to Bawaria..malyzmc napisał:Ale to Francuz chyba
Niewszystkie firmy robią to dobrze. Niektóre się do tego przykładają, inne przejadą tylko łojem z czarnego kota złapanego 5 min. po północymIKI napisał:ee tam, ogolnie w dzisiajszych czasach wymiana turbo juz nie przeraza, zostawiasz swoja bierzesz regenerowana z gwarancja, nie ma biedy!
zboj87 napisał:Niewszystkie firmy robią to dobrze. Niektóre się do tego przykładają, inne przejadą tylko łojem z czarnego kota złapanego 5 min. po północy![]()
to bylo w wigilie 2007 - jak ktos nie pamieta to wtedy byla gololedz (czy jak to sie tam nazywa - czyli oblodzone drogi). samochody rozbilo 3 moich kolegow. jak sie okazalo ten najgorzej :???:Przemysl napisał:przykro takiego merca rozbić no cóż najczęściej człowiek przez to uczy sie jeździć spokojnie
Pawel S. napisał:co do turbin to bardzo ciekawa sprawa...
wiecie ile kosztuje nowa turbina w ASO? najczesciej jest to koszt 4-6kPLN
co ciekawsze jak ktos pozadnie juz siedzi w tuningu i ma dostep do katalogu turbin markowych producentow to sie lekko zdziwi ile tam turbinki kosztuja... conajmniej polowe mniej a przy tym jest lepiej wykonana ;]
to że jest tansza to się zgodzę ale co do wykonania to wątpie gdyż dwoma największymi producentami turbin do Tuingu są Garrett i Greedy i to oni również produkują i zaopatrują 80%rynku samochodowego w orginalne turbiny.Pawel S. napisał:conajmniej polowe mniej a przy tym jest lepiej wykonana ;]