• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

wątek motoryzacyjny

• Autor wątku Autor wątku mIKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
mIKI, mi ta alfa się strasznie nie podoba.
Jak już mówimy o klasykach, to auto moich marzeń - mustang z 67r, chyba nie muszę wrzucać linku do niego, myślę że każdy wie o co chodzi :)
co ciekawe, dosyć łatwo dorwać w miarę tanio takie autko , z tym że w stanach. No i nie ma wielkiego problemu z częsciami zamiennymi.

chyba najbardziej oklepany mustang w historii

O tego chodzi?
67blgt02a.jpg

I co z tego, że oklepany? Linia jakich mało :cool:

Pogromca mitow Chciałeś chyba Bulit powiedziec bo w 60sec grał shellby 1967
Oklepany jest ale dlatego ze to jeden z najlepiej sprzedajacych sie aut w historii motoryzacji;)

Ale i tak nikt Ci nie powie, że gównem jeździsz

Wiesz mi, ze jest tyle malkontentow i to wlasnie amerykanskiej motozycji, ze sa w stanie pisac nawet najwieksze glupoty. Mi oczywiscie auto sie podoba, lecz jak fan amerykanskiej motoryzacji musze zaprotestowac, poniewaz jest mase innych znakomitych aut z tych lat. Dla mnie najpiekniejszy mustang to Boss z 69 roku. http://www.mustangview.com/wp-content/uploads/2009/10/1969_Ford_Mustang_Boss_429_black.jpg http://wayofthemammoth.com/wp-content/uploads/2011/05/ford_mustang_boss_429_1969_01_m.jpg

---------- Post dodany o 21:08 ---------- Poprzedni post o 21:02 ----------

Pogromca mitow Chciałeś chyba Bulit powiedziec bo w 60sec grał shellby 1967
Oklepany jest ale dlatego ze to jeden z najlepiej sprzedajacych sie aut w historii motoryzacji

Nie zgodze sie. Rekordy sprzedazy mustang bil, ale juz na samym poczatku, nastepnie wersja Fastback rowniez zapisala sie w historii motoryzacji. Moze wlasnie dlatego, ze to na jej bazie powstaly auta z filmu Bullitt oraz z 60 sekund. Niestety ten model z filmu 60 sekund to nie byl oryginal Shellbiego gt500, tylko Eleonora, nowoczesna odmiana starego Fastbacka z 67 roku stworzona na potrzeby filmu. Nie mowie ze auto jest brzydkie, jest piekne ale wlasnie oklepane.

wojak737 Ten samochód to jeden z nielicznych amerykanów jakie mi sie podobaja przypomina mi troche buicka riviere

Tak w ramach ciekawostki. Mustang, Camaro/Firebird(to samo auto praktycznie), challenger to nie są Muscle Cary, a Pony Cary ;)

Camaro nie bylo muscle car. Camaro powstalo w pospiechu, w odpowiedzi na niespodziewanie dobra sprzedaz mustanga, a mustang byl samochodem... malym, znacznie mniejszym od obecnych aut coupe. Dlatego mustang, camaro, czy firebird to byly pony car. Prawdziwy muscle car to Charger, Chevelle SS, czy Plymouth Road Runner ( blizniak Chargera ), Dodge Coronet... To dzis na muscle car wola sie potocznie mustangi, camaro czy dodga challangera.

Moim zdaniem Camaro i mustang rowniez powinny byc oficjalnie zaliczane do muscle car, ale w pewnych kregach fanatykow muscle car'ow mustang zdecydowanie nie jest muscle, tylko pony car.

http://en.wikipedia.org/wiki/Pony_car

Powrót