• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

wątek motoryzacyjny

• Autor wątku Autor wątku mIKI
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Nie na temat...
Łukasz - upierasz się o licencji a nie masz racji.
Jest nowa ustawa o odnawialnych źródłach energii.
Możesz oddawać energię do sieci i jeszcze Ci za to zapłacą, co prawda mniej niż Ty gdy kupujesz, ale jest taka możliwość.
http://odnawialnezrodlaenergii.pl/o...talacji-oze-na-sprzedazy-energii-elektrycznej
Informacja
Prosumenci to osoby fizyczne produkujace energię elektryczną we własnej mikroinstalacji OZE. Nie muszą prowadzić działalności gospodarczej ani posiadać koncesji, aby produkować energię na własne potrzeby a jej nadmiar sprzedawać do sieci.

Ostatnia edycja:
A jak wytłumaczyć motocykle ktore maja 50km z 1 tloka ? Pojemność 450cc ? Co ci po mocy skoro nie ma możliwości jej odebrać? Zrobic silnik 500km to nie wszystko, potrzeba jeszcze osprzet do niego odpowiedni i bude ktora to wytrzyma.

I niewiele dalej poszła

- - - - - aktualizacja - - - - -

W czterech cylindrach pokaż v8 z takim wynikiem( tylko nie ferrari) to zobaczymy.

Bo ją normy emisji zjadły i dziwna polityka firmy. Zobacz silniki z Hondy S2000, seryjnie 120KM z litra.

U mnie z silnka k20z4 2,0L z Type R Ufo po lekkich modyfikacjach dolotu i wydechu również mam 240KM. Bez turba:)

Porszz gt3 4.0 6 tlokow 500 koni bez turbo :) i przejedzie wiecej tys km niz kazdy motocykl z wyzylowanym silnikiem.

A jak wytłumaczyć motocykle ktore maja 50km z 1 tloka ? Pojemność 450cc ? Co ci po mocy skoro nie ma możliwości jej odebrać? Zrobic silnik 500km to nie wszystko, potrzeba jeszcze osprzet do niego odpowiedni i bude ktora to wytrzyma.

na gaz go

Porszz gt3 4.0 6 tlokow 500 koni bez turbo :) i przejedzie wiecej tys km niz kazdy motocykl z wyzylowanym silnikiem.

Na gaz go

Łukasz - upierasz się o licencji a nie masz racji.
Jest nowa ustawa o odnawialnych źródłach energii.
Możesz oddawać energię do sieci i jeszcze Ci za to zapłacą, co prawda mniej niż Ty gdy kupujesz, ale jest taka możliwość.
http://odnawialnezrodlaenergii.pl/oz...i-elektrycznej
Informacja
Prosumenci to osoby fizyczne produkujace energię elektryczną we własnej mikroinstalacji OZE. Nie muszą prowadzić działalności gospodarczej ani posiadać koncesji, aby produkować energię na własne potrzeby a jej nadmiar sprzedawać do sieci.
nie wiedziałem, ze sie ostatnimi czasy cos pozmieniało

Nissan sr20de zrobiony bez problemu na 220km
Czy ten ze zmiennymi fazami z fabryki 190km nie mówiąc ile mozna jeszcze z niego zrobic

Moc maks w okolicach 9000 rpm, na codzień nie szczególnie przydatne.
A jak znosi gaz?

Ale moment obrotowy choć niewiki dostepny prawie od zera. Tu wchodzimy w dyagacje(chore) wyższości jednego nad drugim, jedni lubia kręcic inni jeździć na 2k obrotów.

Nie wiem jak znosi gaz jedni gazują inni nie... ja decydując sie na zabawkę za 50kzł decydowałem sie na spalanie 9-15 litrów i tyle. Do oszczednej jazdy mam sadzomiota.

I jaka oszczednosc bedzie!

Ale tu chodzi o ekologię. Gazowanie to nie oszczędności to redukcja kosztów :flapper:

Ale moment obrotowy choć niewiki dostepny prawie od zera. Tu wchodzimy w dyagacje(chore) wyższości jednego nad drugim, jedni lubia kręcic inni jeździć na 2k obrotów.

Nie wiem jak znosi gaz jedni gazują inni nie... ja decydując sie na zabawkę za 50kzł decydowałem sie na spalanie 9-15 litrów i tyle. Do oszczednej jazdy mam sadzomiota.

Co?

No bo tez takie glupie gadanie.. "w gaz i w gaz."
Jakby mogl przerobić auto na mocz, to bym przerobil i tez bym jezdzil, nie marudzil... co to za różnica na co jedzie. "Wydaje "ci sie ze biedni oszczędzają i jeżdżą na lpg ? "Bogatym" co kupuja auta 10x droższe juz nie wolno oszczędzić?

już wiem koledzy przetłumaczyli:o

No bo tez takie glupie gadanie.. "w gaz i w gaz."
Jakby mogl przerobić auto na mocz, to bym przerobil i tez bym jezdzil, nie marudzil... co to za różnica na co jedzie. "Wydaje "ci sie ze biedni oszczędzają i jeżdżą na lpg ? "Bogatym" co kupuja auta 10x droższe juz nie wolno oszczędzić?

Wolno. Ale moj szef jako auto prywatne ma 10-letnie twingo, i nie sili się na oszczędności na gazie. A ma miliony

Powrót