• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wilson Audio Sophia 3 - obudowy

Nieźle wyszło od ręki ;)
Mimo że same wilsony nie są w moim guście to powstawanie Twoich fajnie się ogląda :) Szczególnie że na forum ciągłe "walki".

Nie wiem czy je w ogóle sprzedam, za dużo pracy w nie włożyłem, a wiem że drugich takich samych nie zrobię ;)

Póki co, to bardzo dobrze to wygląda. Trzymam kciuki za ukończenie projektu!

Ostatnia edycja:
świetna robota, wprawne oko i ręka , tylko czemu ta wiórowa? szkoda frezów i w ogóle. ja jednak wolę mdf lub sklejkę...

Postanowiłem że przesezonuję je trochę w pokoju do czasu malowania.
Głośniki podłączyłem, niech się wygrzewają.

Mam 3 sztuki na ścianie za kolumnami.
Spisują się świetnie, nawet laik usłyszy różnicę gdy są i gdy ich nie ma w pokoju.

A ustawiałeś je według jakiegoś schematu akustycznego, że tak to nazwę :P czy po prostu żeby dobrze na ścianie wyglądały. No i co tam do nich wepchałeś, wełnę mineralną ?

Ja tam wolę odkurzyć niż zamieść ;) poza tym panele są zimne i podatne na uszkodzeni :)
Dywan natomiast jest zbiorem roztoczy :) może Marian jest alergikiem :D?

Jeśli mowa o PRAWDZIWYM drewnie a nie panelach to tak :) Mimo tego dywan będzie lepszy akustycznie :)

Nie na temat...
Wiem że dywan jest dobry, ale nie mam go z przyczyn czysto technicznych.
Zostawiłeś przestrzeń dla domysłów... zwłoki bez dywanu lepiej się przeciąga? A może brak dywanu bo zwłoki już wywiozłeś? Po imprezie mniej zniszczeń? Tyle pomysłów w głowie... :)

Marian, świetne te kolumny, teraz tylko czekamy na malowanie i wykończenie. Na zdjęciu w pokoju strasznie mi się spodobały, wydawały się totalnie niepasujące do niczego, a wśród mebli odnalazły się i wyglądają naprawdę świetnie.

Powrót