• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Wybór Gramofonu!!

Status
Ten wątek został zamknięty.
hhe to jeszcze zależy za ile kupię gramofon :) ale posłucham Twojej rady i jeszcze pewnie się zapytam jak dbać o płytki :)

---------- Post dodany 20.03.2013 o 19:47 ---------- Poprzedni post 19.03.2013 o 23:38 ----------

A kiedy chcesz kupic gramofon? juz teraz sie napaliles?
Jak Ci sie nie spieszy, to wstrzymaj sie, za pare dni jade do niemiec i wroce po weekendzie, moze cos przywioze ale to nic pewnego :)

Jak Ci się uda znaleźć Thorensa 3xx w dobrym stanie to podobno jest to dobry strzał !!:)

---------- Post dodany o 20:31 ---------- Poprzedni post o 19:47 ----------

dobra 320/321 Thorens są w moim przedziale cenowym do zdobycia więc jak coś trafisz to sam nie wiem jak mi dasz znać albo sam zadecydujesz :D mają dobre opinie i dużo ludzi je chwali oczywiście wszyscy też chwalą te Thorensy z serii 5xx ale to inna stawka więc odpadają :D
318 podobno tez może być, oczywiste jest że podstawą jest stan danego gramofonu :D ale jako znawca pewnie nie dasz się nabrać na tanie sztuczki więc z niecierpliwością czekam na jakieś informacje:)
Z góry dzięki Pogromco Mitów :D

---------- Post dodany 21.03.2013 o 17:49 ---------- Poprzedni post 20.03.2013 o 20:31 ----------

A co powiecie na Pioneer PL 510a? Strasznie mi sie z wyglądu podoba :D nape DD, diody do kalibracji jest itp automat:)

---------- Post dodany o 17:50 ---------- Poprzedni post o 17:49 ----------

Wiem, ze to nie jest Thorens:-)

Ja absolutnie niczego nie moge obiecac :) Jak cos w ogole sie trafi to bedzie ok, a marka czy model to juz jak wygrana w totka :)

Wybór Gramofonu!!

Ok to olac, cos upoluje u nas w Polsce, bo szkoda zachodu:) nie chce Cię zobowiazywac do niczego:) jak wrócisz to daj znać a nóż niektórzy wygrywają na loterii :) moze jakiegoś thorensa 3xx upolujesz:) a jak nie to cos tu sie znajdzie juz sie cieszę na ta przygodę :)

---------- Post dodany o 17:59 ---------- Poprzedni post o 17:57 ----------

Mi sie jeszcze jakos ten Pioneer PL510A podoba :) moze cos takiego kupię na początek:) zobaczymy:)

---------- Post dodany o 21:51 ---------- Poprzedni post o 17:59 ----------

Czy ktoś cos wie o tym Pioneerzw PL-510A?? Czy na sam początek przygody moze być taki grmiak?? Ktoś moze miał takie ustrojstwo?? Dobrego thorensa ze świeca szukać:((

---------- Post dodany 23.03.2013 o 13:20 ---------- Poprzedni post 21.03.2013 o 21:51 ----------

nikt nie ma zdania na temat tego gramofonu??:(:(:(

A możesz rzucić okiem na tego Pioneera PL510a jak będziesz miał czas gdzieś na necie? Będę Ci wdzięczny za Twoje zdanie :)

powiem wam, że już mi czacha dymi od tych gramofonów i wszystkich informacji :)
Ciężki wybór:(
kurde mam już ochotę zakręcić kołem fortuny i co wypadnie kupować, chyba muszę troszkę odpocząć od tego bo w interesach nie jest wskazany pośpiech :P
hehheahhhahha

Akai nie znam, z tego co pisza to dosc rzadki gramiak, to plus i minus. Jak cos jest rzadkie to i z czesciami problem. Cena jest taka sobie, moglby chociaz ze stowke opuscic.

Tak w ogole to sie zastanawiam, czy nie wolalbym kupic w podobnej cenie nowy gramofon DJ, a pozniej zainwestowac w lepsza wkladke, porzadnie go dostroic. Mysle, ze wcale niebylby gorszy od tych 30 letnich zabytkow z wystawki. Jak na poczatek to wcale bym sie nie bal napedu DD.

Ja sie nie boje napędu DD bo nawet nie wiem jak to jest takowy posiadać, nie miałem nigdy gramofonu:( a opinie są rożne jak wiele jest ludzi :) tak więc jestem na razie otwarty na każda propozycje :) ale powiem szczerze ze juz mi sie trochę nie chce tego wszystkiego przeglądać u wybierać i przebierać i ciagle cos czytać po tych forach:( juz bym sobie w czymś dlubal i nawet jak by cos chodziło średnio to bym sobie to jakos po woli naprawial i regulował:)
A tak na marginesie to ktoś z was wie czy jest jakiś taki serwis gramofonowy w okolicach Katowic???

miałeś Pogromco kontakt z gramofonami DJ ? . tak na dłuższy czas . nie nadają się do dobrego odsłuchu ... ciągłe szarpanie heblem aby ustawić prędkość (podziałka nigdy nie jest idealna) skrzywia słuch na długi czas . to nie jest dobra idea . jak zrzucam płyty na stabilny patefun to zawsze jestem zdziwiony ... ten acustic reaserch uważam za trafiony gramofon . już raz tu odradzałem sportowe szlifierki do płyt ... mają za dużo minusów w/g mnie

Mialem kontakt jedynie wizualno organoleptyczny :) dlatego na oko wydaja mi sie bardzo ok, ale zadnego nie mialem okazji dluzej sluchac. Z drugiej strony chyba nie bedzie sprawiedliwie stawiac wszystkie dj pod sciana. Technicsy 1200 to bardzo ostry zawodnik, ktorego nie mozna zlewac :)

1200ki spoczko . inna klasa stabilne jak skała ... ale i kwota jak skała . tu kolegę budżet ogranicza do 7 paczek no może by coś naciągnoł kilka dyszek to max . mam stańki T80 niby dobre amatorskie ale jak je rzeźbisz to dostają w tyłek i pływają , a byle dual gra o niebo lepiej i stabilniej . Wcale na nich nie słucham jak nie muszę ... dual 606 z przed 25lat ma więcej duszy i muzykalności nawet w elektronicznych graniach zwłaszcza gdy gra się analogowymi klockami słychać tłuste mięcho a nie pitolenie brzęczyków

Ostatnia edycja:
Wybór Gramofonu!!

Kurde a moze dołożyć trochę kasy i jakiegoś pro-jecta kupić wszyscy to zachwalają itp itd....

Ostatnia edycja:
nie ma co szaleć poczytaj o tym AR ma ramie zbliżone konstrukcją i klasą do LINN ... na pierwszy twój patefon to i tak kosmos ... zachodnie fora mają wiecej info na ten temat ... (google tłumacz) to jest półka entry do HI-END ...tego prawdziwego

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót