Witam!!
Tak czytam ten temat, i nasówa mi się na myśl że nikt nie ma w aucie więcej niż 1KW.
Ja osobiscie mam w aucie Prawdziwe 1500W RMS oparte na 2 BOSCHMANN AZX-W12 NUKE. Wiem że nie są za dobre ale...
1500W RMS aucie i można zatrząsnąć większą okolicą, zazwyczaj ja tak robię, gdy jadę do szkoły zapuszczam Np. najczęściej „BassMekanik-NightBass” Lub jakiś hh i wtedy wszyscy słyszą że to jedzie...
Początkowo miałem w aucie mosteczek 1-35 z którego po modyfoikacjach uzyskałem około 400W i grało fajnie, ale dla mnie stanowczo za mało.
Obecnie pracóję nad wzmakiem 1200W RMS na 4R lub 2x600W na 2R.
Zasilane to będzie z 4 trafek EDT 49ub z 2 EDT59
Co do wrażenia to..... <hmmm> moce powyżej 1KW to już jest szpan, ale nie gadajcie że nie będzie takiego gościa który by się nie obejżał za autem i ... Umc Umc Umc Umc... czasem to nawet ja jak jadę i stoi masa luda to przekręcę na 3 / 4 . Głowe urywa, nie ma mowy o gadaniu, bo rozmowe zadłuszają średniaki i wysokotonowce, Co do Suba to macie rację, ale sub w aucie jest właściwie po to, aby autem trzęsło, a czym więcej wat, tym mamy większy masaż pleców i nie tylko.
Ja swoje 1500W zasilam z akusia 220Ah Centry, a ładwoany jest 2 alternatorami po 85A każdy, a To wszytsko mam w WV Polo 1,4 16V
ŁADNIE CO NIE hehe
Może ktoś mnie pobije?? <w mocach oczywiście> a dodam jeszcze że wzmacniacz sam zbudowałem, właściwie sam sobie całe auto nadgłośniłęm, a kumpli zżera zazdrość ja ja jade i łupie hehe
Pozdrawiam