Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Zbig napisał:Różnicę robi sam oscyloskop, więc nie da się nic wyprowadzić w samym wzmacniaczu.
Jq napisał:z 2 strony jest poprawnie BD139 więc tak mam
Jq napisał:Bo ja mam właśnie BD 140 i niby działa
wystarczy spojrzeć na schemat wzmaka.Najprościej pisząc dla tranzystora np.BD139 o polaryzacji n-p-n parę stanowi tranzystor BD140 o polaryzacji p-n-p i tak samo rzecz się ma w przypadku IRF530/IRF9530 (nie możesz w miejsce IRF530 wstawić IRF9530) :wink:misiek88 napisał:a irf530 i irf9530 to te same tranzystory ?? :>
To jest bardzo dobra rada. Oczywiście można złożyć układ wtykając odpowiednie druciki w odpowiednie dziurki :roll: , ale parafrazując pewną reklamę muszę potwierdzić: umiejętność czytania schematu - bezcennazbyszek napisał:wystarczy spojrzeć na schemat
Warto rozdzielić w taki sposób masy?raven1985 napisał:
te 32V to stałego czy zmienne z trafa?Mysle,ze te niewielkie zmiany wartosci rezystorów są bez znaczenia.Ja mam do tej koncówki napiecie stałe +- 34V.Robię na jednej parze IRF140/9140.Dziwny masz ten kondensator 22uF.dolphin123 napisał:zasilanie (do 32V).