Zmierzyłeś to jakoś ?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Chyba się nie zrozumieliśmy, ja nie piszę o napięciu kolektor-emiter, symulowałem ten wzmacniacz, faktem jest że nie miałem takich tranzystorów końcowych co na schemacie, ale przy zasilaniu +/-80V i obciążeniu 4R wychodzi 44V RMS co daje w przybliżeniu 480W. Powtarzam to tylko symulacja.????
Zerknij w noty katalogowe to zobaczysz do jakich napięć zasilających które tranzystory. W BG7 nie ma problemu bo wszystkie wytrzymają , inna sprawa wytrzymałościowy mocowa.
[/url]
słuchałeś dxa?myślę ze te dxy nawet nie startują do forumowych konstrukcji..
zresztą piszemy tu o wzmaku typowo pod suba...
Na elektrodzie http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2679963-30.html to nawet chwalą ten wzmacniacz, to chyba nie jest taki zły.Zależy czego oczekujesz, myślę ze te dxy nawet nie startują do forumowych konstrukcji. Dla początkujących jest to fajna sprawa, kupujesz kit, lutujesz, uruchamiasz i działa.
No nie wiem czy elektroda to taki autorytet w audio...
Ale akurat wzmacniacz zły i dobry kosztują tyle samo... mogą być zbudowane nawet na takich samych elementach.Nie ma sensu kupować wzmacniacza do suba który jest dobry na całym paśmie..