w jakim sensie krzywo ?
Przypatrz sie na sruby mocujace tweeter i sredniak. Sa niesymetrycznie ustawione.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
w jakim sensie krzywo ?
Gratulacje.
Spróbuj z odpięciem pułapki na basie.
Aż nie możliwe że zdjęcie tak przekłamuje.
No i proponuję zdjęcia umieścić na naszym serwerze.
DiyAudio - tylko nie widzę takiej opcji na forum.
Na początek kazał mi zakupić docięte drewno na wymiar z castoramy.
Czy mogę prosić kolegów o dokładną listę elementów co należy w sklepie zmówić (wymiary i rodzaj płyty)?
Skąd takie info? U mnie w dwóch ciasto też nie było mdf a teraz jest i do cięcia, obi to samo. Wcześniej nie mogli się z cenami dogadać a potem jeszcze problem niskiej sprzedaży. Ostatnio popyt wrócił to wstawili ponownie towar i tyle. Jak o pyleniu wiesz od pracownika to raczej kit pociska bo nie może mówić o faktycznym powodzie braku towaru. CASTORAMA ma piły tego samego typu wszędzie, spełniają wszelkie normy do cięcia tych materiałów. Problem jest w czym innym w tego typu sklepie. Czy trafisz na normalnego pracownika który przytnie ci w sensownej tolerancji bo to jest główna bolączka. | ![]() |
Byłem akurat jak mierzyli zapylenie, tzn. pracownik miał na sobie urządzenie do mierzenia pyłu. Później dowiedziałem się że MDF-u nie będą ciąć właśnie z racji zapylenia. Tyle wiem.
To muszę się przejechać do nowo otwartej Castoramy w Bydzi, może w tej drugiej mają. | ![]() |
Jesteś w błędzie - cały strop taką płytą szalowałem. Co nie zmienia faktu że w takim zestawie warto dać lepszy budulec. | ![]() |
Mdf czy jakaś zwykła płyta wiór zalaminowany?Drewno na kolumny zamówiłem w lokalnej hurtowni płyt meblowych. Chcą za te przycięte płyty 288zł brutto.
Dobra droższa frezarka nie opłaci się do pary kolumn. Ja zakupiłem zwykła z Lidla parkside i wychodzi bardzo dobrze po opanowaniu jej słabych stron. Za te pieniądze robi dobra robotę, jedynie trzeba dorobić cyrkiel i ewentualnie dokupić frezy u mnie zwykłe dedry się sprawdziły. Myślałem, że od razu się popsuje a przepracowała już sporo i chodzi dalej.Chciałbym prosić, aby ktoś polecił frezarkę.
Skosy można wykonać za pomocą struga, można tez poprzez szlifowanie czy też jak to pokazał marian w pierwszym poście w osobnym linku za pomocą frezarki.Ktoś może powiedzieć jakiego sprzętu potrzebuje do zrobienia otworów pod głośniki i zrobienia skosów w obudowie.
Ktoś może powiedzieć jakiego sprzętu potrzebuje do zrobienia otworów pod głośniki i zrobienia skosów w obudowie.
Brat mówił, że da radę te otwory wyciąć wyrzynarką.
Na innym forum (chyba elektroda.pl) pisali, że lepiej użyć frezarki, bo otwory pod głośniki muszą być szczelne po jego przykręceniu. I gdy wycina się otwory będzie potrzeba użyć szpachli.
Kitowcy atakują | ![]() |