• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zestaw elementów do UNIampa - kto chętny?

Część towaru już zapłacona. Czekam na potwierdzenie zamówienia na resztę elementów.

[ Dodano: 2009-06-29, 19:29 ]
Poszły pieniążki za kolejne zamówienie, zostało jeszcze jedno, ale to już bez kosztów wysyłki.

[ Dodano: 2009-07-01, 11:06 ]
Jedna partia części już doszła.

[ Dodano: 2009-07-02, 12:47 ]
Jeszcze tylko jedna przesyłka i będzie wszystko. Myślałem, że dzisiaj dojdzie, no ale się myliłem.

[ Dodano: 2009-07-02, 17:28 ]
Udało się wypracować cenę​
59zł/KiT
Nie wiem jak was, ale mnie tak kwota bardzo satysfakcjonuje :grin:

konradzik88, 2 posty masz wszystko napisane!

konradzik88 napisał:
juz jest wszystko ?
:arrow:
maryush napisał:
Jeszcze tylko jedna przesyłka i będzie wszystko. Myślałem, że dzisiaj dojdzie, no ale się myliłem.

konradzik88 napisał:
podaj kwote do wplatyz wysylka
:arrow:
maryush napisał:
Udało się wypracować cenę

59zł/KiT
a rodzaj wysyłki musisz pierw określić żeby otrzymać odpowiedź o koszcie wysyłki

59 z przesyłką już czy jeszcze do tego koszty przesyłki :?:

59zł + przesyłka. Udało mi się sporo utargować. Możecie być pewni co do jakości elementów, bo kupowałem je od sprawdzonych sprzedawców, u których sam się zaopatruję w części. Jak dojdzie mi ta ostatnia paczka, to od razu podam Wam namiary na konto i wezmę się za paczkownie tego.

Aha, wziąłem 4 zestawy więcej tak, że... kto pierwszy ten lepszy. Zapraszam na pw.

Wow SUPER cena! Szczerze to już myślałem o tych 70zł, a tu taka miła niespodzianka. Teraz ci co się nie zapisali albo sami kompletowali zaraz zaczną żałować;)

czyli wychodzi ok 70zł z przesyłką....poczta polska ostatnio strasznie zdziera

Będę to wysyłał jako przesyłkę listową poleconą + priorytet. Dokładny koszt wysyłki podam jak zważę skompletowany zestaw.

napisales juz ene wiec myslalem ze juz masz wszystko ;> bo caly czas dopisywales wiec jasne nie bylo

a wysylke zrob ujednolicona dla wszytskich zeby nie bylo pomylek czy cos

Jak ktoś chce bedę też zamawiał wszystkie elementy do uniampa(kondensatory ceramiczne-wszytskie wimy,rezysotry 1% kondestory nichicon gold,filtrujace nippona,trany bc philipsa)koszt ogolny takiego kitu na dzień dzisiejszy nie jest mi znany,chetnych zapraszam na priv:)

Ta ostatnia paczka zostanie wysłana dopiero dzisiaj do mnie. Zaniepokoiło mnie dlaczego jeszcze jej nie ma i dzwoniłem w tej sprawie. Pozostaje czekać, ale przynajmniej już jest wszystko wiadomo.

Wallker, jaki? :razz: Ten do rególacji praśdu czy ten na wejściu do regulacji wzmocnienia?

No oczywiście, że wejściowy ;) nie dopisałem z pośpiechu :razz:
Pawel S. zapodał linka w temacie "okazje z allegro" do "taniego" potka alps'a z silnikiem tylko, że 100k ohm i się zastanawiałem nad nim....ale zajrzałem teraz na tą aukcję i widzę, że już nie muszę bo jakiś kolo wykupił wszystkie :lol:
chciałem coś lepszego od takiego potka za 3zł bo miałem z takimi do czynienia i szybko zaczynały trzeszczeć...no i przy potku stereo ma też pewnie spore rozrzuty wartości pomiędzy kanałami.
może macie propozycję jakiegoś potka dobrego jakościowo-nie chodzi mi oczywiście o hi-end;) tylko o jakość adekwatną do danego sprzętu...co by się zaraz nie rozpadło :wink:
nie musi być oczywiście z silnikiem...nawet lepszy bez bo tańszy :???:

Edit:
Alps za 6zł... http://allegro.pl/item676719925_2x_50k_ohm_potencjometr_alps_dobra_cena.html
będzie dobry?

Wallker napisał:

Mam taką parkę w domu. Cena adekwatna do jakości :).

Po pierwsze on ma nietypowy raster. Jest strasznie gęsty. Po drugie pracuje lekko asymetrycznie, lepiej od chińczyków za 5pln, ale niewiele.

Ja dorobiłem do niego kawałek PCB, bo za gęsto są wyprowadzenia, a chciałem mieć go na goldpinach.

Pozatym gdzieś w nocie APLSa wyczytałem że to produkt do małego sprzętu przenośnego, a nie dyżych wzmacniaczy.

Raczej nie warto sobie nim zawracać głowy :).

Też się skusiłem na "tani alps" :).

Wallker, poluj na allegro... Ja wczoraj kupiłem nowego niebieskiego alpsa 2x50k za 39.99 (na innych te same są po 75zł):wink:

Powrót