• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Sa dwie mozliwosci ;)

1. Albo sie napasł/zaopatrzył wystarczajaco wczesniej :)
2. Albo tal dobrze sie te jego kolumny sprzedają, ze jeszcze sa ;)

Z punktu widzenia firmy, mógł złożyć takie zapotrzebowanie STXowi, że w zamian wycofali je z rynku dla detalicznych klientów.

Czyli na jedno wychodzi:) Wszyscy wiemy, że ta strona nie funkcjonuje za dobrze i system nie jest zautomatyzowany ze stanem magazynowym.. :)

No i dlatego problem jest z głośnikami bo nikt nie kontroluje stanu magazynowego na stronie a klienci milion pytań zadają :)

A tak wygląda ceramik w środku:

Niestety, jeden na pewno nie przeżył a drugi prawdopodobnie jest mocno poturbowany po pierwszym uruchomieniu BG9. Muszę napisać do STX-a zapytanie o możliwość zakupu nowych membran. Szkoda.

odpalales nowy wzmacniacz na drogich kolumnach? :???:
ja zawsze odpalam na "smieciach" w razie jakby poszlo stale czy cos :(

Nie całkiem. Każda z osobna końcówka zachowywała się poprawnie na byle jakim głośniku. Więc uznałem, że wszystko jest ok. Odłączyłem Zbigi V3 i po prostu w to miejsce podłączyłem BG9. No i coś poszło nie tak. Musiał się wzbudzić i to dosłownie przy pierwszym włączeniu nie dają mi żadnych szans na reakcję. No i nie było żadnych podstaw aby tego nie robić skoro zachowywał się całkowicie prawidłowo przy uruchomieniu i testowym odsłuchu. Fakt, że każda końcówka solo. Nieładnie z jego strony.

Jak widać, cewka w jednym miejscu czarna, rezystancja pojedyncze części oma. O widzisz. Zapytam. Stałe na wyjściu = spalony GDN, wzbudzenie = spalony GDW. Dobrze myślę ? Stałe na wyjściu nie zabija GDW, prawda?

Ostatnia edycja:
Gdzieś spotkałem się odmiennym zdaniem na ten temat. Chyba odpuszczę naprawę. Na stronie STX membrana kosztuje prawie 90 PLN poza tym, że oczywiście nie jest dostępna.

Muszę rozmawiać na temat 2 szt, drugi tak jak myślałem też dostał po dupie i właśnie wyzionął ducha. Napiszę. Zobaczymy. Szkoda mi ich bardzo. Najlepsze jakie miałem w życiu.

Powrót