• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Czy wzięliście pod uwagę że w czasie pracy wydziela się ciepło, które zwiększa ciśnienie powodując wypychanie membrany wraz z cewką na zewnątrz?

oj arwas, rajmundzie początkujący amatorze, gdyby był to istotny wpływ to od dziesiątek lat producenci kolumn typu compact/closed montowaliby na plecach kolumny wymienniki ciepła. Żebyś zrozumiał precyzyjnie - o co powiesz na kolumnę closed wystawioną na słońce? Będziesz podgrzewał jej wnętrze w celu wyrównania ciśnienia?

p.s.
Całe szczęście, że producenci słuchawek nie słuchają takich idiotów. W innym przypadku arwas nałożyłby na nasze głowy radiatory :)

UWAGI PANA ADMINISTRATORA
panowie, wkurzacie mnie i reszte normalnych forumowiczow!
Echo1, sam zaczynasz sie czepiac o glupoty... a pozniej masz pretensje ze "ktos spuscil naganiaczy?"

zwrociles uwage na wazna kwestie, ale w niewlasciwy sposob!
prosze pisac w sposob mniej czepilwy, mniej obrazajacy!

Sapere, a ty dostajesz ostrzezenie za kare!
kompletnie bez sensu odpowiedz majaca na celu glownie obrazanie uzytkownika - nie bedziemy tego tolerowali!

Kiedy będzie dostępny ceramiczny wysokotonowiec?

Chyba robią ten głośnik wyłącznie pod kogoś, bo już od dwóch lat go nie ma w sprzedaży, mail z 2013:
Witam
Nie posiadamy już takich głośników

Pozdrawiam
Krzysztof Trzaskowski
tel.

-----Oryginalna wiadomość----- From:
Sent: Wednesday, November 20, 2013 12:13 AM
To: stx@stx.pl
Subject: Ceramiczny wysokotonowy

Witam,
Chciałbym zapytać czy byłaby szansa na zakup głośnika
T.STX.4.1.250.6.F.A.SC.X -Ceramiczny wysokotonowy -2szt
Pozdrawiam

jak napiszesz do nich że zapłacisz za ceramiki 250 euro za parę to "nagle" się znajdą > teraz rozumiecie dlaczego ich niby nie ma za cenę na stx.pl?

Kiedyś takie membrany ceramiczne z wyprowadzeniami po przeciwnych stronach były na allegro w cenie na pewno nie większej niż 15zł (nie pamiętam dokładnie) potem zniknęły gdy pojawił się ten głośnik w ofercie.

Kiedyś takie membrany ceramiczne z wyprowadzeniami po przeciwnych stronach były na allegro w cenie na pewno nie większej niż 15zł (nie pamiętam dokładnie) potem zniknęły gdy pojawił się ten głośnik w ofercie.

arwas - kiedyś te membrany były na stx.pl po 0.08 zł. Teraz są po 80 zł. Co za pech, że nie kupiłem w tamtym czasie, podobnie jak Ty na allegro. Człowiek całe życie się uczy arwas, całe życie i głupim umrze :)

p.s. Iklukasz - nigdzie nie dzwoniłem. Ja kupuje od ręki, nawet berylowe w wersji beta :)

Skoro Eryk S caly czas oferuje kolumny na glosnikahc STX awx i ceramiku, to znaczy ze producent ceramiki robi, tylko moze to jest na zasadzie "nie dla psa kielbasa"?

Powrót