• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

No właśnie o to mi chodzi.
Każda firma próbuje wyciągnąć od ludzi co się da, a teraz miała pretekst aby tą cenę podwyższyć ;)

to akurat są grosze... Vat to raczej pretekst żeby podnieść cenę np takiej zwrotki o 17zł... Przelicz sobie cenę zwrotki z 22% i 23% vatu to zobaczysz jakie to są grosze...

No właśnie o to mi chodzi. Każda firma próbuje wyciągnąć od ludzi co się da, a teraz miała pretekst aby tą cenę podwyższyć

To sobie przeliczcie te wasze grosze. Jesli vat wzrosl do 23% to przelicz kazda cewke, kondensatr, rezystor, terminal zastosowana w tej wzrotce i wyjdzie wam z tych groszy zlotowki.

Pajol, suma iloczynów kilku liczb przez stałą = iloczynowi sumy tych liczb przez tą stałą ;)

czasami brakuje im kopulek przeciwpylowych ale czy 8" czy 8,5" to nie wiem

Ale nie o to mi chodziło ... Najwyraźniej źle sformułowałem pytanie, powinno ono brzmieć raczej tak: czy nowe AWX`y nie są już w jakiejś ilość wyprodukowane ? (i w dodatku sprzedawane ?)

No dobrze, powiem od razu o co mi chodzi: Zadałem takie pytanie ponieważ b. ciekawi mnie co siedzi jako mid-woofer w ADAM`ach z serii AX np.
http://www.adam-audio.com/de/pro-audio/products/a8x/series ;)

Nie wiem co tam siedzi. To pewnie jakis OEM produkowany tylko dla nich.
Z tego co mi Slawek mowil to kopulki maja tez byc z wlokna wiec ten nie wyglada na awx-a.

Nie na temat...
No dobrze, powiem od razu o co mi chodzi: Zadałem takie pytanie ponieważ b. ciekawi mnie co siedzi jako mid-woofer w ADAM`ach z serii AX np.
Nie wiem co tam siedzi. To pewnie jakis OEM produkowany tylko dla nich.
Z tego co mi wiadomo, to ETON po "tjuningu" dla ADAM Audio.
ir0nhide, Twoje pytanie jest na tyle intrygujące, że zapytam: co dokładnie planujesz ? ;)

Za tą cenę można mieć seasa więc rynku raczej nie podbiją. Poza tym przydałaby się kratka maskująca. Ale to nie zmienia fakty że chętnie posłuchałbym ich :D

Za tą cenę można mieć seasa więc rynku raczej nie podbiją.

dlaczego miałyby nie podbić? tylko ten wygląd jakiś taki dziwny. to biale m.in zdaneim powinno byc czarne, a tak wygląda jak przycisk
tylko nazwe mogliby zmienić na jakąś krótszą np. GDWC albo coś w tym stylu:P

Ostatnia edycja:
Dla przykładu znany seas 27TBFCG jest projektem z lat 70 z zeszłego wieku a jego rama oraz komora rezonansowa są najwyższej jakośći z plastiku :)
A nowy STX T.STX.104.250.6.A.CERAM.X.1 ma bardzo nowoczesną budowę oraz aluminiową solidną ramę.

We wspomnianym Seasie nie znajdziecie żadnych układów które powodują minimalizację zniekształceń.

Benek nie ma się co zastanawić do hi endu seas, przecież to taki firmowy plastik :)

Co by było gdyby STX wypuścił coś za 170 zł plastikowego a np. Seas miałby w ofercie za 170 zł coś aluminiowego?
Benek, teraz się wypowiedz tak jak zrobiłeś to wyżej :)

Ostatnia edycja:
Powrót