Kupilbym tez glosnik z czystej ciekawosci ale kupilem ushera t9950 wiec sobie odpuszcze. A awx-a 8" tez chcialem ale zakupilem 8955 wiec z testow nici
Raczej powinieneś mieć powody do zadowolenia. 9950 to kapitalny głosnik i wątpie żeby ten ceramik stxa mógł się brzmieniowo zbliżyć. Pewnie zaraz ktoś najedzie, ze jestem anty-STXowy. Nieprawda, raczej chwalę tego ushera bo mam powody, na razie nie słuszałem tym przedziale cenowym lepszego głośnika. Wszelkie vify, seasy, grają gożej od 9950, jego wyższa cena jest w pełni uzasadniona.
Poza tym to inna kategoria głośników, można porówywać ceramik z kopułka jedwabną ale nigdy nie będzie mowy o porównywalnym charakterze brzmienia. Niezależnie od producenta czy wewnątrz oferty tego samego producenta, głosniki wykonane z dwóch tak różnych meteriałów będą się zasadniczo różnić brzmieniem.
Można dyskutować nad fenomenem STXa czy są to głosniki dobre i tanie bo .. są tanie czy bo są dobre? Ja wyznaję zasadę ceny, która zwykle ma odzwierciedlenie w jakości produktu. Drogie głośniki nie są drogie wyłacznie dlatego, że ktoś na nich dużo zarabia, chociaz i zdażaja sie takei przypadki. Usher, aurum cantus czy nawet teraz głosniki z tymphany itd. są produkowane na dalekim wschodzie a oni potrafią produkować w cenach nieosiagalnych w europie. Poza tym rynek sam się reguluje, drogie i kiepskie produkty się nie sprzedają i automatycznie tanieją , magii w tym nie ma.
STX dobrze wie gdzie kieruje swoją oferte cenową i jej kształtem wpasowuje swoje produkty jakościowo w stosunku do jakości konkurencji.
Jeżeli AWX jest taki super to dlaczego większość trafiajacych do mnie głośników na zrobienie projektu zwrotnicy ma w zestawie Seasa ? Jak dotąd ani razu nikt mi nie przysłał AWX'a. Być może wszyscy się myla i snobistycznie kupują "badziewnego" seasa, a może nie? Prawde mówiąc niewiele mnie to obchodzi, chętnei wypowiem się w kwestii brzmienia STXów jak dostanę na pomiary, osobiście nie mam zamiaru kupować tych głośników. W pewnym sensie wyrosłem juz z przetworników za 100zł.
pagelmesser ledwo ci się ban skończył i od razu się z kimś kłucisz, chyba w pierwszym temacie w jakim się zaczałeś udzielać po banie. Z tobą chyba jest coś nie tak. Rób tak dalej dostaniesz kolejny urlop. Niestety to ty musisz się dopasować do tego forum a nie forum do ciebie, takie są zasady.