WoookasH jakbyś miał dokładny projekt obudowy to byłbym wdzięczny za podesłanie mi go na PW bo tez chciałbym zobaczyć jak to gra. A sam nie wiem jak zaprojektować taka obudowę 

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
WoookasH napisał:Bas dalej niziutko schodzi ale nie ma już tego dominowania i dudnienia niskiego basu w okolicach 35hz.
WoookasH, widzisz, niewielka zmiana a efekt zadowala. Polecam jeszcze trochę popracować z wytłumieniem - może będziesz jeszcze bardziej zadowolony ![]() dj-mati, robię TL'kę na innym głośniku, niż ten o którym tutaj mowa. Jeśli jesteś zainteresowany to wszystkie informacje znajdziesz w temacie na sąsiednim forum http://www.akustyk.ayz.pl/forum/viewtopic.php?t=760&postdays=0&postorder=asc&start=0 . Jak widac jestem na razie w fazie wstępno-średniozaawansowanej ![]()
Jeśli WoookasH podeśle Ci swój projekt to chwała mu za to ale pamiętaj, że nikt się z taką wiedza nie rodzi ![]() | ![]() |
panowie, od 2 stron toczy sie dyskusja na temat TL w temacie o STXie! tak wiec prosze zakonczyc ta rozmowe albo przeniose te posty do osobnego tematu | ![]() |
To jest granica tak jak na wykresie gdzie sięga pasmo przetwarzane przez 17SW. Jednak pomimo tego zastosowałbym mu filtrowanie bo chcąc nei chcąc jakieś zniekształcenie Ci będzie potrafił wprowadzić w średnim paśmie. Druga sprawa że na ile przetwarza pasmo do 350Hz będę mógł powiedzieć dopiero po ukończeniu, jak się głośnik wygrzeje i uwypukli swój niski rejestrPatefil napisał:dolphin123 pisałeś, że te 17-200SW nie grają wcale średnicą. Czy chociaż dobrze przetwarzaja zakres do 300-350Hz, bo na wykresie na stronie STX tam zaczyna opadać juz ich charakterystyka.
A czemuż to? Można szerzej? To nie będzie można ich wogóle kupić?dolphin123 napisał:Tak, ale STX nie będzie miało w sprzedaży tych głośników, bo zajmuję się tym lancaster.