• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

Może na dolnej ściance umieszczony... Nie mniej jednak zastanawia mnie fakt czy nie lepiej byłoby kupienie jednego droższego woofera zamiast 4tańszych.

Shiver
Na jednej z fotek (formatki, głośniki) są wyraźnie 4szt. Chyba sam autor się pomylił i położył 1 za dużo.

Chyba wiem w czym rzecz :) Układ jest 3,5 drożny więc możliwe że 1 woofer który jest schowany pracuje na bardzo niskim basie (ew. jeszcze jeden-dwa z frontowych) a reszta ciągnie nieco wyżej. Trochę to kombinowane ale buda jest closed stąd może chęć podniesienia spl na niskich pasmach.

a do mnie dzisiaj dotarly GDWK AK oraz troche kondow
jak znajde troche czasu to wkladam je w obudowe i slucham ;)

podobno sa duzo lepsze od PJtek a jakos nigdy nie pomyslalem zeby wydac te pare grosza wiecej...

No to sprzeczne zdania co chwilę... Z tego co pamiętam zawsze czytałem tylko opinie, że nie warto dopłacać do ak, bo pj w swojej cenie jest rewelacyjna :)

a mnie ciekawi jaka skutecznosc osiagna 4szt 17sw i czy przypadkiem nie jest wyzsza od slabej efektywnosci ceramika?

Powrót