ty tez . napisze jeszcze raz .
Zwrotnice pasywną i aktywną analogową musisz za symulować , potem się na lutować , podłączać każdą kolejną wersje , posłuchać , pomierzyć i wtedy wracasz często do początku bo symulacja to tylko symulacja. Do tego musisz mieć worek kondów i cewek i jak chcesz te magiczne audiofilskie to płacisz 200zl za konda.
Zwrotnica dsp to wpisanie wartości parametrów , naciśnięcie play , posłuchanie , wpisanie poprawionych wartości , pomiar dla pewności i gotowe.
I kto się nadłubie jak ty to nazywasz .
Wybacz, ale dalej bredzisz. Po pierwsze, ja nie pisze tutaj o wyzszosci zwrotnicy pasywnej nad aktywna i nie lansuje zadnej z nich. Po drugie w zwrotnicy pasywnej nie musze niczego lutowac, do pracy ze zwrotnica pasywna mam odpowiedni przyrzad, dzieki ktoremu zmieniam elementy bez lutowania. Nie musze niczego ponownie mierzyc, bo nie ma takiej koniecznosci, poniewaz symulacja jest bardzo dokladna, zarowno dla zwrotnicy pasywnej, jak i aktwnej. Nie wiesz tego, bo po prostu tego nie robiles.
Zwrotnica dsp nie zwalnia Cie z koniecznosci wykonania wlasciwych pomiarow, ktore beda takie same zarowno dla zwrotnicy pasywnej, jak i aktywnej, nie wspominajac o tym, ze trzeba miec jakas wiedze aby zaprojektowac wlasciwy filtr pasywny i aktywny, a tego nie robi sie jednym kliknieciem.
a ty nie będziesz miał zasyfionych
Nie bede mial zasyfionych, bo do symulacji uzyje pomiarow bramkowanych plus polaczone odpowiedzi bliskie.
Pogromca mitow - jakbyś jeszcze miał wątpliwości o czym ja pisze .
symulujesz w programie do projektowania zwrotnic pracę cewek i kondensatorów , zwrotnicy dsp się nie symuluje bo to program obrabiający cyfrowy dźwięk i działający można powiedzieć prawie na żywo.
Moj drogi. Symulacja, to nie jest proces, ktory tylko z grubsza pokazuje dzialanie filtrow. Symulacja jest bardzo dokladna, jak napisalem wczesniej, mozna w tym samym programie symulowac dzialanie filtrow pasywnych, oraz zwrotnic cyfrowych DBX czy DCX, ale skad to mozesz wiedziec jak w zyciu nie zrobiles zadnych, dobrze wykonanych pomiarow, symulacji i zwrotnicy. Tobie sie wydaje, ze jak sobie wklepiesz jakis filterek w foobarze, to juz masz wyczesany system aktywny, w dodatku super dokladny. Mylisz sie.
Ostatnia edycja: